27.1.2016

Kuvia uudesta kaupunkikodista ja remonttisuunnitelmiaSain eilen aamulla uuden kaupunkiasunnon avaimet käteeni - mukavasti pari päivää etuajassa sovitusta. Hilppasin heti aamulla tyhjiä huoneita ihmettelemään. Kyllä se nyt jo kodilta tuntuu, vaikka edessä on vielä remontintäyteinen kuukausi ennen muuttoa. Asunto on vähän yli 50 neliöinen läpitalon kaksio vuonna 1906 rakennetussa talossa Helsingin Punavuoressa. Kaupungin ytimessä on viihdytty niin hyvin että tänne nyt jäädään. Asunnon kaikki tilat melkein näkyvätkin tuossa toiseksi alimmassa kuvassa. Pieni keittiö sijoittuu ison olohuoneen ja kohtuullisen kokoisen makuuhuoneen väliin. Eteisestä kuljetaan pieneen kylpyhuoneeseen, joka on eteisen ja keittiön välissä. Asunnon komistus on hillittömän kokoinen, koristeellinen kaakeliuuni. Lattiat ovat lautaa - paitsi että vielä jännitetään löytyykö sitä makuuhuoneen muovimatonkin alta. Seinissä on maalilla kuorrutettuja tapettikerroksia.

Remontissa laitamme asunnon vuosien saatossa nuhjuisiksi käyneitä pintoja uusiksi. Katot ja seinät maalataan, lattia käsitellään uudestaan. Keittiö uusitaan. Putkimies kävi jo eilen ja pian alamme purkaa keittiötä, poistaa tapetteja ja kuoria muovimattoa. Remontin tuoksinassa teen tänne blogiin juttuja paristakin kivasta materiaalista yhteistyössä huipun rautakauppa Domus Classican kanssa. Tiedossa on siis ainakin kertomusta lautalattian lipeäkäsittelystä ja kattoroseteista. Katsotaan mitä muuta kunhan homma etenee!

15 kommenttia :

 1. Upea takka! Tsemppiä remonttiin tai ihanaahan sitä on tehdä.

  VastaaPoista
 2. Tuo kaakeliuuni on kuin koru! Meillä on lipeöity lattia vintissä ja ollaan tykätty paljon. Mukavia remppahetkiä.

  VastaaPoista
 3. Oi miten kutkuttava tilanne teillä, onnea remppaan! Itselläkin alkoi heti sormet syyhytä, voi kumpa voittaisi vaikka lotossa että voisi ostaa tuollaisen pienen remppa-asunnon! <3

  VastaaPoista
 4. Ja kerrothan mihin maalisävyihin päädytte :)

  Sanna

  VastaaPoista
 5. Vautsi, kiinnostava projekti. Asumme itsekin vanhassa jugendtalossa ja tiedän tuon tunteen ennen remonttia. Siinä niin näkee miten nuhruisesta tulee ensin ruma (kun purkutyöt tehty) ja rumuudesta kuoriutuu kaunotar. Onnea projektiin - odotan mielenkiinnolla lopputulosta.

  Niin ja sait tässä vakkariseuraajan blogiisi:)

  VastaaPoista
 6. Keittiössä onkin haastetta, kun senkin pitäisi soveltua talon tyyliin ja aikakauteen. Monet eivät valitettavasti viitsi vaivautua, vaan laittavat jonkun modernin mdf-levykeittiön.
  Sinut tuntien (näin blogin kautta) ratkaisu on jotain hienoa ja rakennukseen sopivaa.
  Upea kaakeliuuni!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista! Innolla odottelen lisää...

  VastaaPoista
 8. Hei! Oli ihan pakko tulla vierailulle blogiisi, kun tänään aivan vahingossa eksyin Instagramissa tilillesi ja näin kuvan tuosta kakluunista - ja asunnosta. Ja arvaa mitä: olen asunut juurikin tuossa asunnossa hetken vuosituhannen vaihteesa!! Mielenkiinnolla jään seuraamaan tulevaa remonttia! Onnea uuteen kotiin! T. Minttis

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen remontti teillä edessäpäin ja tsemppiä remonttiin :). Kiva seurata miten edistytte ja aina kiva katella kuvia & materiaalivalintoja.

  VastaaPoista
 10. Vau! Siis huh miten upea!

  Mielenkiinnolla seuraan millaisiin ratkaisuihin päädytte. Onnea uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
 11. Upea asunto! Mutta siis, onko teillä nyt kaksi kaupunkiasuntoa, vai olenko sekoillut jotenkin blogien välillä? ;)

  VastaaPoista
 12. Näköjään ihan itse sekoilin noiden aiemman postauksen keittiökuvien kanssa :D

  VastaaPoista
 13. Oih, onnea uuteen kotiin ja remonttiin! Juuri pari pv sitten surffailin samoilla kulmilla asuntoesittelyjä pohtien :)

  VastaaPoista
 14. Onnea uuteen kotii ,,,tuo uuni on kyllä ihana ja voinpa kuvitella jo lattioistakin tulevan loistavat lipeäkäsittelyllä...
  Remppaintoa ja postauksia rempasta toivon...kiitos☺

  VastaaPoista