6.1.2016

Kirppislöytö --- Marimekon Tamara


 


Olen tainnutkin muutamaan otteeseen täällä kertoa että olin opiskeluaikoina vuosikausia töissä Marimekossa. Siinä talossa työskennellessä vahvistui rakkaus kaikenlaisiin väreihin ja kuvioihin. Ajat kangaspakkojen keskellä saivat myös ihastumaan muutamiin kuoseihin muita enemmän. Monia kangassuosikkeja ostin silloin itselleni pätkät, monet jäivät hankkimatta kun niille ei juuri silloin ollut tarvetta. No, yksi näistä hankkimatta jääneistä suosikeista on mustavalkoinen Tamara. Löysin kirppikseltä vastikään pari jonkun vanhasta marikankaasta itse ompelemaa tyynyä, tuollaista Tamaran väritysversiota jossa on ruskeaa mustavalkoista terästämässä. Ihanat. Parille tyynylle oli maalla vielä tilaus ja tarvekin. Ensin ajattelin että tätä väriä ja kuviota ei ehkä mökin olohuoneeseen kaikkien muiden värien ja kuvioiden sekaan - mutta sinne ne vain sitten kuitenkin justiinsa passasivatkin.
7 kommenttia :

 1. Näyttääpä hyvältä! Itse en ole hirmuinen mustavalkoisen ystävä, mutta tuo ruskea reuna tuo juuri sopivasti twistiä.
  Itsekin kokosin pitkästä aikaa muutamia kirppislöytöjä.

  VastaaPoista
 2. Marimekko on ... en kyllästy koskaan. Samoin on Afrikkalaisten kuosien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat! Katseeni kiinnittyy taas tuohon täytettyyn korppiin. On se upea! Jospa joskus itsekin löytäisin vastaavan.

  VastaaPoista
 4. Hei, muistuupa mieleeni tuo sama kuvio Marimekon papereista, musta-valkoisista ja puna-valkoisista. Päällystin niillä kenkälaatikoista ja muita pahvilaaitikoita säilytyslaatikoiksi. Paperi taisi olla vähän vahapintaista eli hyllypaperin tyyppistä. Yhtään ei ole tallessa. Tämä oli siis 1960-luvulla.

  Muistelu pohjoisesta

  VastaaPoista
 5. Ihana Tamara...minun tätini on muuten Tamara....senkin rakia olisi kiva saada tuota kangasta,,,onkohan sitä vielä tuotannossa☺

  VastaaPoista
 6. Tuo on muuten Katjuusa, Tamaran sisarkuosi kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Katjuusaa kans. Siinä kulkee tommonen erivärinen "koristelista" reunojen lisäksi myös kankaan keskellä.

   Poista