14.6.2015

Vintagea kaappien kätköistä: Kumelan lasin Sirkku

Kirppislöytöjä tulee tänne blogiin kuvailtua tuoreeltaan juuri kun ne ovat löytyneet. Mutta enemmänkin voisin harrastaa käytössä olevien kirppislöytöjen hersytystä ja niiden sommittelua talon muiden kamppeiden kanssa. Kah tässäpä yksi kirpputorilta eurolla-parilla löytynyt juomalasikaunotar joka ilahduttaa arkisessa käytössä harva se päivä. Kauniin vaaleansininen, opaalilasinen juomalasi on Kumelan lasin "Sirkku", jonka on suunnitellut Sirkku Kumela-Lehtonen. Nyt juuri Sirkku-lasikaksikko on maalla makkarissa yövesilaseina Tapio Wirkkalan Rengaspullon 2508 kaverina. Pullokin on onnekas parin kympin nettihuutokauppalöytö. Kakskymppinen tuntui huiman halvalta hinnalta Suomessa suupuhalletusta, signeeratusta, 50-60-lukujen taitteen alkuperäistuotannon pullosta.

Some vintage glass on the bedside table: Mouthblown bottle by Tapio Wirkkala for Iittala from 50´s-60´s and pale blue glass by Sirkku Kumela-Lehtonen for Kumelan lasi.5 kommenttia :

 1. Onpa ollut edullinen pullo! Mä haikailen myöskin noiden perään, yleensä niiden hinnat on ollut siinä 60€ hujakoilla. Toki kaupasta sais uustuotantoa parilla sadalla eurolla... :O

  VastaaPoista
 2. Tosiaan Wirkkalan pullot on yllättävän edukkaita second handinä. Nuo Kumelan juomalasit on todella kauniit ja ei niin tavanomaiset.

  VastaaPoista
 3. Lasi oli uusi tuttavuus, mahdottoman kaunis.

  VastaaPoista
 4. Lapsuudessa söin usein Sirkun keittämää mannapuuroa, joka huuhdottiin alas Ympyrä-lasillisella maitoa. Niitä on nyt aikuisena kaappiin kertynyt jalattomien puuromaitolasien lisäksi jalallisena ja snapsiinkin sopivan kokoisena :) Tuo Sirkku-lasi on mulle uusi tuttavuus, hauska nähdä ja ihana väri!

  VastaaPoista
 5. Erityisen kauniit yhdessä :)

  Lasi oli mulle ihan uusi juttu. Miellyttävä muotoilu.

  Nyt tuli mieleen postaustoive, mitä tuossa arvonnan yhteydessä kyselit.
  Lempikirppikset - niistä kuulen aina mielelläni.

  VastaaPoista