1.6.2015

Cherry Eton MessTorilta saa taas kirsikoita! Se tarkoittaa meillä myös koko kesän mittaisen kirsikkaisen Eton Mess -sesongin alkamista. Tämä jälkiruoka kuuluu Vihreän talon mökkivakioihin. Helppo kuin mikä: murennettua marenkia, kermavaahtoa ja tuoreita kirsikoita. Muutkin marjat toki kelpaavat, mutta minusta kirsikoista tulee ihan paras.

Cherry Eton Mess 2-4:lle

1 purkki kuohukermaa vaahdotettuna
300-400 g kirsikoita halkaistuna, kivet poistettuna
40-50 g marenkia murusteltuna

Kokoa kerroksittain jälkkärikulhoon. Syö heti ettei marenki vety.

Helpon jälkkärin tekemisen ainoa hankaluus on oikean marengin löytäminen kaupasta. Olen monta marenkia testannut, tehnyt itsekin, mutta ei ole mun kirjoissani U:gin marengin voittanutta. En tiiä mitä laittavat marenkiin Uudessakaupungissa, mutta vähintäänkin jotain taikaa noissa on. Marengissa on vieno karamellin väri ja makukin on hentoisen toffeinen. I-ha-naa. Ja rimmaa kirsikoiden ja kerman kanssa niin hyvin. U:gin marenkia olen löytänyt Helsingissä ainakin Herra Stockmannin puodista.
12 kommenttia :

 1. Vai on tuo herkku viralliselta nimeltään Etonin sotkua, sitäpä en tiennytkään! Meilläkin sitä toisinaan syödään, hyvää ja helppoa :-) Paitsi kirsikoiden kiviä en kyllä ryhdy kenenkään muun puolesta poistamaan ja meillä käytetään yleensä mansikoita.

  Vaan millä nimellä Etonin kasvatit kutsuisivat pappilan hätävaraa? Tätä mietimme töissä eräänä päivänä. Se ei lie vicarage's emergency supply ;-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, tämä pitää laittaa muistiin, ihan uusi herkkuvinkki minulle. Kaikki osaset maistuvat erillään, joten miksei yhdessäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo logiikka pätee kyllä moneen: jos joku herkku koostuu osasista jotka ovat yksittäin herkkua, ei se kokonaisuutena kai voi olla hirveän pahaa :D

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa :) Meillä vähän samantyyppinen kesän lemppariherkku on kermavaahtoa, mansikoita ja nopsasti itse tehtyjä kaurakeksejä. Sama vettymisjuttu, että pitää olla nopea syömään kasauksen jälkeen, mutta ei ole toistaiseksi tuottanut vaikeuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nam! Juu se on kyllä jännä miten ei nuo rapsakat osat juuri vettymään kerkeä :D

   Poista
 4. Nam!! Söin joskus -80 luvulla niin paljon kirsikoita kerralla jotta oksensin :) Suorastaan rakastan kirsikoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on todellista kirsikkarakkautta! Ja jos vielä sen kokemuksenkin jälkeen niitä rakastat :D

   Poista
 5. Oi! Olen Uudestakaupungista kotoisin ja ainoa oikea marenki on tuo. 80-luvulla sitä teki Lailan leipä, paikallinen leipomo ja käsittääkseni Lailan leivän lopetettua resepti myytiin jollekin toiselle joka sitä nyt valmistaa. Ihanaa että sitä saa muualtakin nykyään kuin Uudestakaupungista. Meillä lapsuuden herkkuihin kuului marenkikakku jossa oli välissä luumumarmeladia, sitä joulutorttukamaa ja kermavaahtoa. Oli ihan pieni pettymys kun joskus nuorena ostin marenkia ruokakaupasta, ihmettelin mikä siinä on vikana kun on niin kovaa. Nykyään mulle kelpaa kyllä itsetehtykin marenki mutta nytkin kaapissa on murusia Ugin marengista. Säilyy muuten pitkään jos rasian sattuu unohtamaan. Muussa tapauksessa se tietysti tulee syötyä. Pitääkin kokeilla reseptiä kirsikoista =)

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin miettinyt että millainen suhde Uudenkaupungin asukkaille on U:gin mareenkiin. Ja jotain justiinsa kirjoittamasi kaltaista mielessäni kuvittelin :) Jännä tuo luumuinen marenkikakku, melkein pitää testata. Ja on kyllä kaupan marengeissa isot erot!

   Poista
 6. No, meillä on mökki siellä, ja äitini on raahannut niitä marenkeja loputtomia määriä meille, ja kesävieraille syötettäväksi. Mä kyllä kuulin sen ainesosan viime kesänä, mitä siihen laitetaan! ;)) pitäskö paljastaa...?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitämitämitä ne siihen laittaa?!? Ruokosokeria? Siirappia?

   Poista