12.6.2015

Tekemällä oppii - keittiöjakkaran uusi kuosi
Jakkara kunnostettu ja valmis! Ensimmäistä kertaa ikinä lakkasin uudestaan kalustetta ja toki jäi seuraavaa kunnostuskohdetta aatellen korvan taa laitettavaa. Olisi pitänyt malttaa hioa vielä vaan, jotta pintaan ei olisi jäänyt vanhaa lakkaa lainkaan. Jakkaran jalat jäivät nyt vähän laikukkaiksi, vaikka hiomisen jälkeen näytti siltä että ne olisivat olleet lakasta ihan puhtaat. Mutta haitannooko tuo. Kesämökkikalustehan se on eikä presidentinlinnan mööpeli.

Istuimesta piti tulla kirkkaan keltainen, mutta en osannutkaan rautakaupassa valkata sopivaa sävyä. Sen sijaan kaivoin mökin komerosta mummokalsarin värisen maalinjämän ja sipaisin sillä. Tuo talon ulko-ovesta peräisin oleva hailea nude roosa rimmaa aivan mainiosti puun sävyn kanssa. Ja jos lakkaa rimmaamasta niin ei kun uutta maalia päälle vaan! Alla vielä kuva lähtötilanteesta, eli jakkara ennen.

I sanded, laquered and re-painted the kitchen ladder. It turned out really nice.


12 kommenttia :

 1. Hymyilen täällä itsekseni: mummokalsarin väri kuuluu mun aatoksissa samaan sarjaan kuin Stockmannin vanhojen rouvien sukkahousun väri. Ts. mahtavan hieno ja vaikeasti sekoitettava. Komia jakkara, ja erityisen kunniakas paikka jämämaalille tuo.

  VastaaPoista
 2. No jo vain tuo kelpais presidentinlinnaankin :)

  VastaaPoista
 3. Huijaat, ei tuossa voi olla sama jakkara! :D Näyttää kyllä tosi hyvältä! Mummokalsari on kyllä hyvin kuvaava nimike värille! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Ehkä ne läikät vaan kertoo siitä, että jakkaralla on historia. Ja vuoden päästä tuskin edes huomaat niitä enää. :)

  VastaaPoista
 5. Niin mahdottoman kaunis ja persoonallinen juuri tuollaisenaan. Olen ollut ymmärtävinäni, että jokaiseen DIY-juttuun pitää sisältyä se pieni "epätäydellisyys", joka tekee siitä juuri sen oman täydellisen kappaleen.

  VastaaPoista
 6. Hyvä sinä, jakkara sai näpeissäsi uuden elämän! Hmm.. olin mummi ihminen, enkä tiennyt kalsareiden värin kuuluvan minulle:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, se taisi tuo värisävy olla menneen maailman mummien juttu :D

   Poista
 7. Oi, hieno! En kyllä mummokalsaria huomaa, vaikka ei siinäkään sävyssä mitään vikaa ole :)

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli todella kaunis :) Tykkään siitä, että jalat jäi puulle.

  VastaaPoista