15.5.2012

TaimiostoksiaSiskoni mun on jo vuosia ostellut kirppiksiltä perennoja, nyt vasta itsekin tähän hommaan hurahdin. Puutarhamyymälän hinnat tuntuvat kirppishinnoittelun rinnalla aika suolaisilta; nämä kurjenmiekat, sammalleimut ja karpaattienkellot maksoivat euron kieppeillä kipale. Viiruhelpinkin nappasin mukaan, ajattelin että raidakas heinäpuska olisi tosi kaunis mustan saunan kupeessa. Ja muutamia parivuotisia sormustinkukkia. Ainakin tämän pikkupaikkakunnan kirppiksen taimivalikoima näytti olevan tuollaista perinteistä kasvia, minusta on hienoa että myyjät kaivavat niitä pihoiltaan ostajien iloksi. Ladoin niitä puutarhainnostuksissani kaksi ostoskoria täyteen eikä hinnaksi tullut paljon kymppiä enempää.

Vielä kun tulisi vastaan harmaamalvikkia, se on minusta aivan mahottoman kaunis ja sopisi vihreän talon pihaan hyvin.


Flea markets are apparently also excellent places for plant shopping for the garden. Here´s a basket full of traditional perennials I picked for only a little over 10 euros.
.

8 kommenttia :

 1. Meidän pihaan olen istuttanut hiukan harmaamalvikkia, siitä saattais kuule sullekin irrota pikku taimi!

  VastaaPoista
 2. Varo tuota viirullista heinää, se valtaa koko kukkamaan. Se leviää samalla tapaa kuin juolavehnä. Kaunis se on, mutta kovin kavala. :) T. Inkeri

  VastaaPoista
 3. Jos iiriksiä halajat, niin Kivistön peratusta penkistä jäi monta ylimääräistä (ihan ilmaseks sais)!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa katsella puutarhapostauksia ja viherpeukalointeja näin kesän korvalla :) Vaikka itselläni ei ole mahdollisuutta kukkapenkkejä hoitaakaan, on kiva lukea muiden tunnelmia heidän upottaessaan kätensä multaan, siinä on jotain voimauttavaa :)
  Aurinkoista alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin kasvaa harmaamalvikkia vaikka kuinka paljon, jos maltat odotella syksyyn, voin postittaa siemeniä ihan ilmaiseksi. Mutta se on sitten sellainen kukka josta ei eroon pääse kun sen pihaansa laittaa. Omastani en kyllä eroon edes halua :))
  Minustakin olisi ihana ostella taimia kirppareilta mutta en uskalla koska pelkään ihan hysteerisesti mahdollisia lehtokotiloita. Niitä alkaa olla jo kaikkialla ja yrittivät levitä meidänkin pihaan. Onneksi saatiin koko populaatio hävitettyä. Nyt ollaan erityisen varovaisia kaikkien puutarhajuttujen kanssa.

  VastaaPoista
 6. Viiruhelpeä otin minäkin äitin kukkamaasta ja meinasin mustaan korkeampaan ruukkuun istuttaa, piti istuttaa jo eilen, mutta multa loppui kesken.

  VastaaPoista
 7. Vaikka en yhtään ymmärrä kieltä, jota sujuvasti keskenänne puhutte, jopa minussa nykii pieni viherpeukalo. Riittäisköhän, jos puutarhakaupassa sanoisi, että haluan vähän kultaokralla taitettua viridiaania, joka ei kuole?

  Hienot taimet.

  VastaaPoista