6.5.2012

Karpaattienkellot pirunpellossa


Olen nyt virallisesti innostunut puutarhuroinnista. Tosin kovin suunnitelmallista puutarhanhoitoni ei ole, vaan pikemminkin fiiliksellä etenevää. Jos näen jossakin hienon kasvin, kirjoitan sen nimen ylös ja varmistan ettei se tarvitse kovin kummoista hoitoa. Sitten funtsailen mihin sen voisi talon pihassa tällätä. Läntti kerrallaan kaivetaan kuoppa, täytetään se mullalla ja istutetaan. Kyllä tästä vielä puutarha tulee. Valkoista, vihreää ja haaleaa roosaa harmaan sävyjen seuraksi, muutama sinivuokko siellä täällä.

Vappuna maisemoitiin ruokapaikan vierustaa. Ruokapöytä sijaitsee puisella terassintapaisella jota suojaa helteeltä valkoinen katos. Valkoiset putkituolit ja metalliset pukkijalat ostin viime kesänä Ikeasta, pöytälevyn askartelin itse jämälaudoista. Mökkivieraat kantoivat metsästä ison kiven juuren ison läjän pienempiä kiviä joista sommiteltiin pirunpelto. Kivien väleihin leviteltiin multaa ja istutettiin ex tempore ostettuja karpaattienkelloja. Toivottavasti ne pärjäävät tuossa että vanha vuorenkilpi saa seuraa.

Gardening is fun -  at least if it´s done in a non-stressful, unplanned, trial and error method. Our yard will in time turn in to a garden, one plant at a time.
.

12 kommenttia :

 1. Jee!! Puutarhahommat on parhautta!! Näyttää hyvältä jo nyt!

  VastaaPoista
 2. Kaunis pirunpelto ja aina vaan kauniimmaksi muuttuu kun karpaattienkellot alkaa kukkimaan :) Toivottavasti ei tule rankkasade ja vie multia mennessään.

  VastaaPoista
 3. Hei, olenkin miettinyt miten nuo Ikean jalat kestävät kosteutta, siis mahtavatko ruostua...?
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, tuolit olivat meillä talven yli kylmässä ulkovarastossa ja olsiiko muutama ruostetiplu jalkoihin ilmestynyt.

   Poista
 4. Olen aina miettynyt kolmea asiaa joten esitän tässä kysymykseni. Onko vihreä talon tontti eniten metsätonttia? Vai kuuluuko siihen niittyä myös?Olen nimittäin itse rakastunut pieneen vanhaan taloon joka sijaitsee metsätontilla. Siinä on tosin kunnon nurmikko ympäri taloa mutta periaatteessa siellä on ainoastaan metsää ja talon takana suuri vuori. Miten sinä viihdyt vihreän talon tontilla?

  Seuraava kysymys: Kuinka monta huonetta/neliö on vihreässa talossa?

  Ja lopuksi: kuinka usein käytte siellä? Kuinka pitkä sulla on suurin piirtein sinne? Minun ihannetalo sijaitsee täältä meiltä pitäjällä jonne on noin 4,5 h automatka. Mutta todella lähellä minun ja sulhaseni vanhempia. Tekee niin valtavasti mieli ostaa se mutta mietin kuinka usein sinne loppujen lopuksi pääsee lähtemään...

  Onko sulla mulle mitään hyviä neuvoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon tontti on pääasiassa metsää. Hiukan on nurmea, marjapensaita ja vatukkoa, niittyä ei lainkaan. Tontti on tosi viihtyisä: pihassa on avaraa ja lääniä laatia puutarhaa, toisaalta heti pihasaunan takaa alkaa metsä.

   Talon neliöitä en ole koskaan mitannut, mutta alhaalla on keittiö, makkari ja olohuone, ylhäällä makuuhuone ja vielä remontoimaton vinttihuone.

   Mökkeillään aina kun suinkin, matkaan menee ilman pysähdyksiä parisen tuntia. Useimmiten ei kylläkään niin nopeasti perille keritä, kun matkalla pitää pysähdellä kirppiksillä :)

   Pitkäkään automatka ei toisaalta haittaisi jos olisi mahdollisuus viettää maalla yhtä kyytiä pitempiä aikoja. Pari tuntia on minusta aika passeli aika viikonloppumatkalle.

   Poista
 5. Hei! Blogissani olisi sinulle pieni tunnustus:
  http://sisatiloissa.blogspot.com/2012/05/tunnustuksia-ii.html

  VastaaPoista
 6. Hei vielä, tarkoitin noita pöydän alla olevia pukkijalkoja. Miten ne ovat kestäneet kosteutta? Minna

  VastaaPoista
 7. Oijoi, sinun puutarhaharrastuksesi kuulostaa aivan siltä, mitä minullakin se on.. ja väritkin vastaavat omiani. Minulla vain on rakennettavana uusi piha, jossa on vielä kivet ja kannotkin paikallaan. Kovasti odotan maan kuivumista koneita kantavaksi, jotta pääsisin todenteolla toimeen ja työhön.

  VastaaPoista
 8. Hei, mistä tuo 2. kuvassa oleva jakkara on?

  VastaaPoista