27.10.2015

Marimekon kevät ja kesä 2016 

Marimekko esitteli tänään lehdistölle ensi kevään ja kesään sisustusmallistoja Helsingissä. Pyörähdin paikanpäällä ja kuvasin teillekin nähtäväksi mitä tuleman pitää. Kaikki tulevan suven kaunis oli aseteltu esille asuntoon, joka itsessäänkin oli aika inspiroiva - katsokaapa vaikka tuota eteisen hauskan epäsymmetrisesti kuvioitua hunajakennokaakelilattiaa (kuvassa jossa on nahkakassi lattialla). Mun silmääni uudesta mallistosta osuivat erityisesti Carina Seth Anderssonin suunnittelemat lasivaasit Ming, Flower ja Urna. Niistä komein oli mielestäni tuo suuri kirkas joka näkyy 6. kuvassa (ehkä Urna?). Kaunein väri oli pikkuisessa vaaleanpunertavassa maljakossa joka kainostelee toiseksi ylimmässä kuvassa. Seth Anderssonin suunnittelema on myös tuo ruokapöydällä oleva verkkokuvioinen kangas. Sen paperinen luonnos oli myös hauskasti esillä työhuoneen pöydällä.

Kuvioita ja värejä oli yhdistelty Marimekkomaiseen tyyliin ennakkoluulottomasti. Rohkeasti, ujostelematta mutta silti tosi hillityn tyylikkäästi, sanoisin. Tuolla se Unikkokin meteliä pitämättä seassa pilkahtelee uudessa vihreä-vaaleanpunaisessa värityksessään. Makuuhuoneen sängylle oli pedattu mahtava väriräjähdys, jätin ne kuvat tänne loppuun sokeriksi pohjalle. Kotiin tultua tuntui hetken siltä että täällähän onkin aika surullisen väritöntä. Pitäisköhän surauttaa ommellen lipaston laatikon kangasvarastoista pino tyynynpäällisiä, jonkin sortin kuosikimara meidänkin valko-harmaan makkarin viritykseksi...

6 kommenttia :

 1. 1. kuvan kangas on oma suosikkini näistä. Kiitos mahtavista kuvista.

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva kurkata tulevaan.
  Muutaman jo merkkasin toivelistalle.

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihana nähdä näiden kauniiden kuvien myötä kevään ja kesän Marimekkoa! Olen kova fani ja minäkin rakastuin oitis tuohon kankaaseen, missä on vinoruuduilla mustaa, vaaleanpunaista ja valkoista! Siitä tuli mieleen jotenkin 80 -luku :)
  Myös nuo Tiili -kuosin pyyhkeet oli tosi kivat ja valko-vihreä Unikko -pyyhe.

  VastaaPoista
 4. Oäi, miten hana tuulahdus tulevasta, vaaleanpunainen ja vihreä aika hyvä pari :)

  VastaaPoista
 5. Yllättävää, tykästyin tuohon vihreä-vaaleanpunaiseen unikkoon! Kiitos esittelystä :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kuvista. Jos laukut ja pussukat ovat Marimekon, niin vahva peukutus. Taidan palata niiden takia heille asiakkaaksi. Kankaat ovat mun silmälle kivoja katsella, mutta liian pirteitä kotiin. Meillä on tämä tumma linja ruskea-viininpuna-pellava-musta skaala. Kattaukseen otan muutaman kuosin käyttöön. Mutta nuo laukut ja tietysti huonekalut.

  VastaaPoista