7.10.2015

Sinulle joka et muista kastella kasveja

Suskilta toissa kesänä saamani pieni kilpipiilean taimi on hoidostani huolimatta pysynyt elossa ja jopa kasvanut. Jatkuvasti sen tulevaisuus kuitenkin on veitsen terällä siksi etten muista kastella sitä. Mutta nytpä on tuommonen nöyrä lasiapulainen, joka muistaa. Lasinen kasteluvahti täytetään vedellä ja tuikataan multaan. Multa pysyy tasaisen kosteana noin viikon verran, tietty multamäärästä ja kasvin koosta riippuen. Ja minusta tuo lasipallo on ihan älyttömän kaunis kasvin kaverina. Kasteluvahti on kotimaista tekoa ja Salolaisen Muurlan valmistama. Kahden kasteluvahdin pakkauksia löytyy varmaankin ihan marketeista joissa Muurlan tuotteita myydään, omani ostin parilla kympillä Kaartin kotikaupasta.

Samanmoisia mutta isompia lasisia kasteluvahteja löytyy myös Samuji Koti -sarjasta, ne tehdään kuulemma Riihimäellä. Hurraa kotimaisuudelle!


10 kommenttia :

 1. Hehhee! Ei ole muuten eka kerta kun ehdit postaamaan just samasta aiheesta mikä itselläkin on hihassa. :D

  Ihan loistava (ja kaunis) tuote!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D On kyllä loistava! Mietin että olis upeaa jos saisi vielä sellaistakin versiota jossa olisi vähän lyhyempi varsi. Että tuo kaunis pallo jäisi lähemmäs multaa. Voi kun Muurla tekis semmostakin!

   Poista
 2. Onpa kaunis kastelunhelpottaja ja vielä kotimainen! ♥

  VastaaPoista
 3. Must have -osastoa! Oon nähnyt vain rumia. ;) Tää on ihana. Kuinkahan se mahtais pysyä näiltä lotraajilta piilossa..?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harvinaisen kaunis yksilö, kaikessa yksinkertaisuudessaan!

   Poista
 4. Ei vitsi mikä kasvi myöskin. Hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on jännä kyllä! Saa nähdä onko myös pitkäikäinen mun hoidossani :)

   Poista
 5. Kas. Enpä oo tällaisesta kuullut. Ois ehkä voinut, kun en ole sitä vihreä peukaloista sorttia. Kaunis!

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis kastelija, ihan kuin kastehelmi! Ja kukka myöskin :) Olen yrittänyt kysellä kilpipiileaa täältä meidän kukkakaupoista mutta taitaa olla aikamoinen harvinaisuus, harmin paikka.

  VastaaPoista