26.10.2015

Kirppislöytö --- Arabia 24h AvecMiten en ole aiemmin kiinnittänyt tähän Arabian 24h Avec -sarjaan juurikaan huomiota? Pino sinikuvioisia lautasia osui silmääni kirppispöydässä ja hintakin oli tosi halpa. Ensin ajattelin että nappaanpa mökille lisälautasiksi, kun hinta on niin kohdallaan. Mutta mitä pidempään näitä nyt olen hypistellyt, sitä enemmän koko ajan tykkään. Pitäiskö sittenkin viedä kaupunkiin... Tuossa kuviossa on jotakin kovin japanilaista ja kauniin vaatimatonta. Sininen värikin on justiin hieno. Onkohan tämä jo kerran valmistuksesta pois hiipumassa ollut sarja tekemässä uutta tuloa (mun astiakaappiini ainakin just teki)? Instagramissa tiedettiin kertoa että sarjaa valmistetaan vielä silloin tällöin. Esimerkiksi herra Stockmannin Hulluilla päivillä oli kuulemma juuri myynnissä erä - ja uusi värityskin on keväällä tulossa.

Ilmeisesti Japanissakin tästä sarjasta kovasti tykätään, liekö kiitos Ruokala Lokki -elokuvan. Selasin pitkään japanilaisten käyttäjien Avec-astiakuvia Instagramissa, aika mainioita! Kauniita toki myös ja kamalaa nälkää aiheuttavia. Ja kiinnostavaa katseltavaa myös astioiden yhdistelemisen inspiraatioksi. Katsokaapa vaikka tuota kuvaa, jossa Avec on japanilaisen keramiikan seurassa. Tai tuota. Aivan ihana.11 kommenttia :

 1. Nämä on kyllä niin ihanat! Itsekin niitä haikailen. Jännä nähdä mikä väri on keväällä tulossa tuotantoon.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä juu! Yritin mietiskellä mikä väri olis hienoin. Voisi olla kyllä mustanakin aika hieno.

   Poista
 2. Meillä on ollut vuosia nämä siniset pasta- ja leipälautasina. Vieläkin, päivittäin jaksan näitä ihastella, vaikka yleensä pidän enemmän vanhoista Arabioista ja uusi tuotanto on mielestäni aika tylsää (nämä lukeutuu meillä uusiin Arabioihin, vaikka ovat jo varmaan kymmenen vuotta vanhat, kun muuten kaapeissa on Kiltaa jne). Pari vuotta sitten näitä löysin lisää yhdestä tehtäänmyymälästä ja ostin heti ylimääräisiä varastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä pitää tehtaanmyymälöissä nyt silmät auki - mulle mahtuisi sarjaan vielä kaksi leipälautasta.

   Poista
  2. Ihastuin näihin silloin vuosia sitten ja haalin niitä opiskelijana pikku hiljaa. Kuulemma näitä tulee aina välillä myyntiin tehtaanmyymälöihin, sillä juurikin japanilaiset ovat innostuneita näistä!

   Poista
 3. Onpa nättejä! Meillä oli joskus tästä sarjasta isot teekupit lautasineen vihreänä, kun lahjaksi saatiin. En oikein tykännyt, eikä ollut käyttöä, joten lahjoitin siskolle, jolla on tätä sarjaa. Tällaisella värityksellä olisi kyllä jäänyt meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on perusvalkoisena 24h:ta ollut jokapäiväisessä käytössä lautasina, on kyllä hyvä sarja. Se vihreä väritys ei oikeen muhunkaan iske. Vai syönköhän jossakin vaiheessa nämäkin sanat :D

   Poista
 4. Itse ihastuin tähän jotenkin jälkijunassa ihan hiljattain. Reilun vuoden olen nyt odotellut, että pienempää matalaa lautasta tulisi jostain kirpparilta vastaan - ei ole tullut, joten iskin tuohon Hullujen päivien tarjoukseen. Tykkään kovasti, varsinkin sinivalkoisena tosi ajaton kuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me jälkijunalaiset :) Hei sopiiko kysellä millaiseen hintaan Hullut päivät näitä myi?

   Poista
 5. Japanilaisissa kuvissa taitaa jo vilahdella se uusi väri purppura.
  Stokkan Hulluilla Päivillä 20 cm lautanen oli 9,90€ ja iso sekä syvä lautanen 12,90€ (löytyi kuvasto vielä lehtikasasta). 24h muodot ovat ajattomia ja minun keräilijälistoilla Heikki Orvolan tuotanto on nousussa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon hintatiedoista Sar P - nehän on olleet edullisia sitten. No se purppurako se uusi on! Mä ajattelin niitä Insta-kuvia selaillessani että se olisi joku Japanin erikoisväri :D

   Poista