12.10.2015

43 minuuttia rauhaa
Nyt olis mökkeilyä rakastaville (ja toki muillekin) tv-ohjelmavinkki. Yle Teema uusi vihdoin viikonloppuna ihanan dokumentin joka kertoo Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän kesistä pienellä mökillä Klovharun luodolla Suomenlahdella. Dokumentti on koostettu Tuulikki Pietilän kahdenkymmenen vuoden aikana kuvaamista kaitafilmeistä ja 43 minuuttia pitkän pätkän tunnelma on kertakaikkiaan ihana. Se näyttää viipyileviä maisemia ja vilauttaa arkisia hetkiä Toven ja Tuulikin kesänvietosta karulla luodolla kauniin vaatimattomissa puitteissa. Dokumentti tuli töllöstä viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, silloin nappasin sen videolle (!) ja olen vahdannut sen moneen moneen kertaan - en varmaan koskaan sen näyttämään maailmaan kyllästy. Suosittelen erityisesti katsomaan sellaisena hetkenä kun olet kolmen vartin täydellisen rentoutuksen tarpeessa.

HARU - yksinäisten saari on katsottavissa YLE Areenassa vielä vajaan kuukauden verran.

4 kommenttia :

 1. Olipas ihana dokkari! Tove Jansson tanssahtelemassa kalliolla oli ihastuttava näky :) Tuli mieleen kesällä näkynyt Tiettömän taipaleen takana -dokumentti yksin Utön saarella asuvasta Ellen-Marie Hansteensenistä.

  VastaaPoista
 2. Dokkari on tullut tämän vuoden tammikuussa Yleltä! Elämys kerrassaan katsoa tuota kiireetöntä kahden taiteilijan saaristolaiselämää!

  VastaaPoista
 3. Oli niin rauhoittava dokkari, et oon nyt kaks kertaa nukahtanut kesken :D Kyllä mä sen vielä kokonaan aion katsoa, täytyy koittaa ehtiä päiväsaikaan niin ei väsytä valmiiksi. Elämä Klovharussa on kyllä ollut jotenkin aivan erityistä, ei tuollaista tunnelmaa voi olla missään muualla kuin ulkosaaristossa. Vaikka meilläkin on mökki Turun saaristossa, on maisemat ja meininki ihan erilaista kun siellä on kuitenkin metsää ja niittyjä ja nurmikoita. Ihana pariskunta, Tove ja Tuuti, olisipa heidänlaisiaan ihmisiä enemmän :)

  VastaaPoista
 4. Oi, olipa hyvä vinkki! pitääpä katsoa tuo! Meidän perheellä on ollut mökki Pellingin saaristossa 50-luvulta asti.. ja tuohon Toven klovharu -saarelle on meidän saarelta noin 20 min venematka, ollaan muutamaan otteeseen käytykin siellä. Ja kyllähän Pellingissä on tosiaan maisemat kohdillaan, ihan ilokseen siellä kesiään viettää :)

  VastaaPoista