11.3.2017

Ei koskaan lasilintuja - vai miten se meni?


Vieä kymmenisen vuotta sitten vannoin että koskaan en sellaisia lasilintuja ainkaan kotiini hanki. Mutta se mikä ennen näytti kalliilta turhakkeelta onkin nykyään mun silmissä kaunis, aikaa kestävä mieletön suomalaisen käsityötaidon näyte. Ihan kaikki Oiva Toikan lintusarjan yksilöt eivät toki samalla tavalla sytytä, mulla on tietenkin parvesta omat suosikkini. Erityisesti pöllöt viehättävät, ja erikoiset värikkäämmät yksilöt. Mun Birds by Toikka -kokoelmani on nyt kolmen linnun kokoinen ja kaikissa noissa on jotakin sellaista jota jaksan tuijotella aina vain. Värikäs Jalokiwi oli tipuistani ensimmäinen, sen sain toivotuksi lahjaksi. Viimeisin on hauska jalallinen pampula Helmipöllö. Sen hankin itse muistuttamaan elämän viimeaikaisista mukavista käänteistä.

Jos pitäisi nyt markkinoilla olevista linnuista valita kotiin yksi, olisi se varmaankin Anna. Ja jos taas voisin valita lintuarkistosta vuosien takaa ihan minkä vain itselleni (eikä olisi hinnasta kiinni), valinta osuisi ehkä jonkunväriseen Kiikkuriin tai vanhempaan pöllötuotantoon.

Löytyykö sieltä lintujen keräilijöitä? Mitkäs on teidän mielestä kaikkein hienoimpia Toikan tipuja?

12 kommenttia :

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tuo sinun värikäs jalokiwi on aivan ihana.
  Pöllöille en osaa vielä lämmetä, mutta vannomatta paras.
  Tuo Anna pn minustakin ihana, varsinkin jos olisi varaa ostaa sen sisälle Mari-lintu, kuten markkinointikuvissa. Nuo kuvat ovat muuten Toikan lintujen osalta tosi hienot ja onnistuneet nostattaen lintukuumetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, ne promokuvat on kyllä tosi onnistuneita. Mulla on painunut mieleen tuollainen missä on portailla sekalainen lintuparvi ja joukossa just nuo Mari ja Anna sisäkkäin:
   http://ep.yimg.com/ay/yhst-56357406624617/iittala-toikka-anna-22.jpg

   Poista
 3. Minulla näitä Toikan tipuja on melko suuri parvi. Omia suosikkejani ovat Kytökuovi, Kuovi ja Kihu. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Liisa, minäpä googlailen nuo sinun suosikit!

   Poista
 4. Nämä ovat kivan persoonallisia❤ Mulla on pieni kokoelma Anu Penttisen lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ne Anu Penttiset on huippuhienoja! Pyörittelin niitä aika usein käsissä kun olivat vielä myynnissä. Ovat sopivasti erilaisia kuin Toikan kädenjälki.

   Poista
 5. Juu - ei koskaan mitään lasilintuja ... no tällä hetkellä se yksi ainoa lintu, mitä kotoa löytyy on vuoden 2012 vuosilintu nimeltään Mirella. Tämä oli niin uskomaton yhteensattuma, että tänä samaisena vuonna menin Iittalalle töihin tänne Kuopion myymälään ja tottakai sitä piti sitten kotiuttaa omaa (harvinaista) nimeä kantava Toikan lintu. Ja se on vielä hyvännäköinen. ;)
  Kaikki pöllöt ovat kyllä ehdottomasti myös omia suosikkeja. Voi olla, että joskus saatan muutaman lintukaverin hankkia tuolle Mirellalle kaveriksi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on Mirella, ja onapa hauska tarina sulla sen takana. Googlatessa törmäsin myös Mirellan munaan, sekin on aika hieno! Siitä kokoelmaan jatkoa! :D

   Poista
 6. Ihan samoin olen ajatellut lasilinnuista ja siksi en kovinkaan hyvin tunne mallistoa, mutta täytyy sanoa nuo sinun kuvissasi olevat pöllöt iskee lujaa! Niin sympaattisia! Ja tuo Helmipöllö ja siihen liittyvä tarinasi on ihana <3 Onnea teille hirmuisesti! -kk

  VastaaPoista
 7. Minusta Jalokiwi on Toikkan kaunein lintu! Mulla on yksi myos :D !!!

  VastaaPoista