4.3.2017

Kaupunkikodin remontti - ennen ja jälkeen / osa 1Aloitetaanpa kaupunkikodin remontin ennen ja jälkeen -kuvien kierros olohuoneesta. Täällä tehtiin rempan aikana seuraavat toimenpiteet:

 • -katto kunnostettiin ja maalattiin 
 • -katonrajat holkkalistat kunnostettiin ja maalattiin
 • -seinistä poistettiin vanhat tapettikerrokset, ylitasoitettiin ja maalattiin (harmaan sävy Tikkurilan G487, maali täyshimmeä Ässä 4 - molemmille suositus!)
 • -patteriputket maalattiin valkoisiksi (aiemmin seinän väriset)
 • -vanhat lautalattiat hiottiin, lipeöitiin ja öljyttiin
 • -jalkalistat vaihdettiin korkeampiin
 • -katkaisijat ja pistorasiat uusittiin

Vanhan lautalattian lipeöinti ja öljyäminen oli huippu ratkaisu, se on ollut käytössä aivan ihana. Pinta on silkkinen, himmeä ja värisävy kauniin kalpea. Seiniä uudelleen maalatessa nostettiin maaliraja aiempaa korkeammalle, aivan holkkalistojen tuntumaan. Huoneesta tuli näin korkeamman ja ilmavamman oloinen - erityisesti eron näkee minusta noiden ikkunoiden yläreunojen kohdalla.

Ja mitä on rempasta olohuoneessa vielä tekemättä? Jonkin verran jalkalistojen kiinnityksiä ja ikkunoiden smyygien maalaus. Ei paha, eiköhän niihin pian saada tartuttua.

3 kommenttia :

 1. Kaunista tuli! Mekin tykkäämme tuosta harmaan sävystä kovasti omassa olkkarissamme. Onko muuten tuo värien rajassa oleva kaistale osa holkkalistaa? Meillä on vain kapeat kattolistat, mutta saimme samantapaisen efektin, kun laitatin valkoisen kaistaleen alimmaiseksi kapean hiukan muotoillun koristelistan. Se toimii samalla taululistana, josta voi laittaa kaikenlaista seinälle kiinnitettävää kätevästi siimalla roikkumaan. Olen käyttänyt jo useassa kodissa tätä konstia, jotta seinät pysyvät siisteinä, vaikka taulujen ym. paikkoja silloin tällöin muuttaisikin.

  VastaaPoista
 2. Ai että tuo lattia on niin kaunis!!! Kuten koko huone :)

  VastaaPoista