7.3.2017

Kaupunkikodin remontti - ennen ja jälkeen / osa 4Katsotaanpa välillä tämmöstä näkymää olohuoneesta keittiön läpi makuuhuoneen suuntaan. Keittiön ja olkkarin välissä oleva kaariaukko ei liene muodoltaan alkuperäinen. Talon muissa asunnoissa aukon muoto on kansallisromanttiseen tyyliin kulmikas, niinkuin mansardikatto. Olisikohan tämän aukon kulmat pyöristetty tuon uusrenessassityylisen kaakeliuunin saapumisen myötä? Mietinnässä on vielä josko muoto palautettaisiin alkuperäiseksi, jotta se rimmaisi jotenkin paremmin tuon eteisen oviaukon kulmikkuuden kanssa.

Uusi jääkaappi (kauan haaveilemani valkoinen Smeg) on jo hankittu tulevalle paikalleen entiseen pesukonenurkkaan. Se nököttää vielä vähän irti tulevalta paikaltaan, mutta ilahduttaa jo käytössä joka päivä. Tuossa kohtaa keittiötä tehdään siis vielä remppaa, pesukonekomero käännetään aukeamaan eteisen puolelle ja jääkaapin tausta levytetään umpeen. Keittiöstä, samoin kuin eteisestä, levytetään umpeen myös korkealla keikkuvat yläkaapit. Tämän alemman näkymän pitäisi siis vielä selkeytyä ja rauhoittua aika tavalla.

Näitä ennen ja jälkeen -valokuvia on kyllä hyvä itsekin välillä katsella. Hoksaa miten iso muutos tässä asunnossa on rempan myötä tapahtunut. Mutta kierros jatkukoon, seuraavaksi keittiöön!

7 kommenttia :

Viherrilli kirjoitti...

Kaunis kakluuninne pääsee nykyisen lattiavärin kanssa paljon paremmin oikeuksiinsa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mahdutteko kaikki kolme tulevaisuudessa asuntoon. Teidän asunto on kyllä todella muuttunut edukseen remontin myötä.

Elina/Italianpunainen paritupa kirjoitti...

Voisi kyllä olettaa, että oviaukko on ollut kulmikkaampi. Hienosti tosiaan raikastuu tuo takan ilme uusien värisävyjen ympäröimänä. Harmaa sävy seinissä on tosi kaunis.

Annika kirjoitti...

Kiitos! Aika sen vain näyttää miten mahdutaan. Toistaiseksi oikein hyvin.

Annika kirjoitti...

Kiitti Viherrilli, niin munkin mielestä!

Annika kirjoitti...

Eikö voiskin? Saas nähdä koska uteliaisuus voittaa ja alan koputella tuosta laastia alas :)

Anonyymi kirjoitti...

Smegin jääkaappi on niin hieno! Olen haaveillut siitä jo vuosia. Aika harvoin sitä kuitenkaan näkee sisältä. Onko toimiva/tilava ym. Voisitko kertoa?