5.1.2012

Kesäemalit
Aion nyt virallisesti alkaa odottaa kesää. Katsastelen kirppiksillä emalisia pottukattiloita ja lehteilen parhainta mökkisisustuskirjaa. Suunnittelen emalikulhoihin sekoiteltavia salaatteja ja mähnää. Fiilistelen pihatiskiä enkä suostu muistamaan vadeissa loiskuvasta vedestä viehättyviä hyönteisiä.

Joulupukki (sisko) toi emalikulhokokoelmaan kolme hienoa lisää: ison ja pienen kuviollisen kulhon sekä korkeamman tumman koboltinsinisen Kaj Franckin. Matalamman, laakean sinisen Franckin emalin löysin ite syksyllä kirppikseltä. Kalakattilasta kirjoittelinkin jo aiemmin, sekin on halpa kirppislöytö. Ja sitten vielä uusin ostos. Finelin taivaansininen emalikattila oli paksun tahmean likakerroksen peitossa ja mietin kirpputorilla että noinkohan vajaat 20 euroa on siitä liikaa. Pitkän emminnän jälkeen kotiutin sen kuitenkin, hinkutin sen taikasienellä puhtaaksi ja totesin tehneeni hyvät kaupat - sehän on aivan uskomattoman hyvässä kunnossa! Aion keitellä sillä kesän ensimmäiset uudet potut mökkihellalla.

I have now officially started waiting for summer. Already thinking about summer potatoes cooking in an enamel pot and washing the dishes in the garden after dinner. Leafing through my favourite summer house book also helps getting in the right mood. These enamel dishes are gifts and flea market finds and just perfect for the summer house.

10 kommenttia :

 1. Ompa upeat emalit sinulla! Tuo kalakattila on kyllä ehdoton lempparini, mutta yhdessähän nuo ovat parhaat.

  VastaaPoista
 2. Minäkin alan joulun jälkeen fiilistellä kesäjuttuja. Ihanan raikkaita ja kesäisiä nuo sun astiat.

  VastaaPoista
 3. taivaansininen Finellin kattila löytyy multakin,vain kansi puuttuu...mistähän löytäs.....hieno kokoelma sulla jo emalia:)

  VastaaPoista
 4. Emaliastiat on ihania, varsinkin Finelin ohutreunaiset.
  Sinulla on tosi upea combo.
  Tässä postauksessa on kaksi asiaa, jotka olen saanut sinulta ikäänkuin lahjaksi: kesämahnän ohje (nam)ja Kauhalla ja vasaralla kirjan esittely, joka johti kesäiseen lukunautintoon. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset lähetin minä.

  VastaaPoista
 6. Emalit on nähdäkseni parhaimmillaan sekalaisena kokoelmana, eikä ole niin justiinsa jos vaikka kansi puuttuukin :) Mutta kyllä se kansi vielä tulee sua vastaan, Pikkubertta!

  Sarp, mahtavaa jos mähnä on saanut uuden ystävän :) Lainasin sadannen kerran "Kauhalla ja vasaralla" kirjastosta, otan sen nyt kainaloon ja lähden maalle suunnittelemaan.

  VastaaPoista
 7. Komeat emalit totisesti ja miten raikkaat ja reippaat nuo turkoosi ja kukalliset ovatkaan yhdessä. Suoranaiset herkkupalat

  VastaaPoista
 8. Ihanaa että olet takaisin entisessä osoitteessa! :) Täältä muistan juttusi lukeakin. Pst! Mulla on sulle jotain pientä blogissani..

  VastaaPoista
 9. Aaaw, ihana blogi ja ihanat emalit! Minäkin olen heikkona näihin, etenkin noihin kukallisiin purkkeihin. Täältähän löytyi suorastaan hengenheimolainen, joka yrittää myös pitää rivitaloasunnossa jonkin sortin mummola/mökki-tyyliä yllä. :) Palaan toistekin, sillä osoite tallentui suosikkeihin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista