21.10.2020

Astioita mökille

 

Olen vähän mietiskellyt mahdollisen tulevan mökin irtaimistoa. Vaikka mökkiin on vielä pitkä matka, minusta on huippua unelmoida ja tunnelmoida millaista siellä voisi olla ja millä filosofialla homma rakentuisi. Tavoite olisi että uutena ostettaisi mahdollisimman vähän ja että ylipäänsä tavaraa olisi mahdollisimman vähän. Jo meillä olemassa olevia kamppeita käytettäisi niin pitkälti kuin mahdollista. Hankintoja tarttisi hiukan tehdä, mutta käytetyllä tavaralla mentäisi niissä niin pitkälti kuin mahdollista. 

Osa tarpeellisesta löytyy tosiaan jo omista komeroista ja varastosta - esimerkiksi tämän astiakeräilijän hyllyillä riittää mistä valita - ja ylikin. Fiilistelin hiukan mitkä astiat olisivat tulevalla mökillä mukavat ja rimmaisivat tuon huikean mäntypöydän kanssa. Yllä olevassa kuvassa vaihtoehtoja juomaosastolle, kaikki kirppikseltä/käytettynä löytyneitä. Puukahvainen emalivesipannu on Heikki Orvolan suunnittelema ja Arabian muinoin valmistama. Jalallinen lasi on 60-luvun Marimekkoa ja nimeltään Artturi. Ilmakuplainen juomalasi taas on Humppilan lasin valmistamaa Talonpoika-sarjaa. Kannu on Arabian mattapintainen Kaarna ja kiiltäväkylkinen muki on Mahonkia.

Ja sitten fundeerasin mitä ruokalautasia niihin yhdistelisi. Arabian Paratiisi olisi klassikko ja sopisi hienosti joukkoon.

Pelkistetummän fiiliksen toisi Teema-sarjan puuterinen väri.

Arabian Sunnuntai olisi ehtaa 70-lukua ja auringonpaistetta. Tämän on suunnittellut Birger Kaipiainen, niin kuin Paratiisinkin.


Tai sit lisää Heikki Orvolaa vesipannun kaveriksi, 24h-sarjan lautanen Helorinne & Kallion sinisellä Tuokio-kuviolla. 

Minkä näistä kokonaisuuksista sinä valkkaisit mökkerölle?

 

*Sunnuntai- ja 24h-lautanen saatu menneiden Arabia-yhteistöiden myötä

14 kommenttia :

 1. Sunnuntai passaisi omaan silmään parhaiten, kakkosvaihtoehdoksi äänestän aina ihanan Paratiisin!

  VastaaPoista
 2. Minä lähtisin sinisen suuntaan. Jotain ihanan tavallista ja ajatonta.

  VastaaPoista
 3. Puuteriin tarttui silmä, mutta myös Sunnuntai ja Tuokio näyttävät hyviltä.

  VastaaPoista
 4. Sunnuntai toisi ihanan väripilkun muuten tosi harmoniseen kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 5. Kaikki näyttävät kivoilta, mutta juuri Turun taidemuseossa hienon Birger Kaipiainen -näyttelyn nähneenä äänestän ykköseksi Paratiisin ja kakkoseksi Sunnuntain. c:Liisa

  VastaaPoista
 6. Mielipiteet jakautuvat, mahtavaa! Samalla tavalla se on mennyt mun pääni sisällä: eilen olin eniten Teeman yksinkertaisuuden kannalla, tänään viehättäisi Paratiisi. Alunperin ajattelin että ilman muuta Sunnuntai. Tuokion kannallekin olen ehtinyt kallistella. Onneksi on aikaa tätä asiaa puntaroida! Tai sitten mennä yksi kesä per lautassarja -metodilla. :D

  VastaaPoista
 7. Sunnuntai ehdottomasti paras minun mielestä. t.Anne

  VastaaPoista
 8. Tuokio tai Sunnuntai ��

  VastaaPoista
 9. Olen Paratiisin ystävä, mutta näihin laseihin ja kannuihin sopii Sunnuntai.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olis kyllä sellaista vapaapäivien fiilistä. :)

   Poista
 10. Tuossa Tuokio-yhdistelmässä on jotenki samaan aikaan japanilainen että 70-luvun suomalainen henki, ihanaa!

  VastaaPoista