11.9.2018

Uuteen taloon vanhat kalusteet - työhuoneMietin tietenkin jo täyttä höyryä tulevan kaupunkikodin sisustusta. Ajatus on että tietenkin hyödynnetään kaikki meidän olemassa olevat kalusteet uudessa talossa, mitään ei laiteta pois. Koska olemme tässä jo joitakin vuosia asuneet kaksiossa ja kalusteita on vain kahden huoneen tarpeisiin, täytyy muutamia hankintojakin tehdä. Mutta kaiken pohjana siis vanhat kalusteemme ja niiden seuraksi sitten tarpeen mukaan lisää.

Teenpä nyt pienen postaussarjan siitä mitkä olemassa olevat kalusteet/esineet ovat minkäkin huoneen sisustuksen pohja. Aloitetaan työhuoneesta, josta tuleekin kovin Artek-painotteinen. Meidän pieneksi käyvästä valkokantisesta ruokapöydästä tulee minulle työpöytä ja sen ääreen työtuoliksi laitetaan vastikään löytynyt 45-nojatuoli pellavan värisillä satulavöillä. Seinälle kiinnitetään nuo kaksi 112B hyllyä. Säilytyskalusteeksi tuumasin vanhaa puista pukukaappia, joka onkin seurannut minua monessa muutossa jo yli 15 vuotta. Se on nyt kermanvalkoinen, mutta saanee uutta väriä pintaan tässä kohta.

Kaiken Artekin vastapainoksi mietin herkullista väriä tai tapettia. Vahvimmin suunnitelmissa on pyörinyt alla näkyvä William Morrisin "Willow Boughs". Se kamppailee vielä yksivärisiksi maalattujen seinien kanssa, katsotaan kumpaan päädytään. Ja näkyypä samassa kuvassa aiottu lattiakin, se on Timberwisen lehtikuusiparketti sävyssä Arctic.

Seuraavaksi lapsen huoneeseen!8 kommenttia :

 1. Vanhaa hyvää tavaraa ei kannata missään nimessä heittää pois. Minusta itsestäni tuntuu, että voimakaskuvioinen tapetti pienentää huonetta. Ehkä tapettiin kyllästyykin nopeammin, kun siihen sopivia tekstiilejä joutuu tarkasti miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei missään nimessä kannata heittää pois. Jos ei ole jollekin vanhalle tavaralle itsellä enää tarvetta, sitten myydään eteenpäin jollekin jolla on. Ja tuo kullästymis-tekijä on kyllä miettimisen arvoinen juttu! Mä taidan kuulua heihin joka nopeammin kyllästyy valkoisiin seiniin. :)

   Poista
 2. Ihanat suunnitelmat! Kun kerran ostaa laadukasta, niin se kestää aikaa. ❤️ Mekin sisustetaan mökki jo olemassa olevilla tai käytettynä hankittuina huonekaluilla pääosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mielummin vähemmän ja laadukasta, se on hyvä linja :). Täällä innolla seuraillaan teidän mökkiprojektia! Ja perässä tullaan raksahommiin kunhan se lupa vaan irtoaa :D

   Poista
 3. Ihana tulee!���� Meillä oli juuri tuolla tuoli+pöytä yhdistelmällä työhuoneen kalustus. Tuoli ei meillä toiminut työskentelyyn.�� Siinä istuma-asento meni jotenkin liian kauas ja takaviistoon. Nyt tuoli ratkaisu on vaiheessa. Toivottavasti teillä tuo kaunis yhdistelmä toimii. ����

  VastaaPoista
 4. Joo totta että tuon tuolin istuma-asento on vähän sellainen taakse kallistuva - taitaa olla ennemminkin sellainen neuvottelutuoli kuin varsinainen työtuoli. Mä tuumasin laittaa tyynyn pyllyn alle :)

  VastaaPoista