23.9.2018

Keittiön tasoa miettimässä


Mietiskelen täällä tulevan talon keittiön materiaaleja - pyörittelen samalla koko talon matskuja ja värejä jotta meininki pysyisi yhtenäisenä. Pikku hiljaa alan mietiskellä jo seinien sävyjäkin. Mutta pysytäänpäs nyt ihan vain keittiön tasossa. Keittiöstä on näillä näkymin tulossa mattamusta, lattiaan lehtikuusiparkettia. Edellinen itse suunniteltu keittiö oli tumman harmaa, nyt tekee mieli mennä oikein kunnolla vielä tummemmaksi.

Olin jo kauan sitten päättänyt että talon keittiöön laitetaan kvartsikomposiittitaso. Meillä oli edellisen vuokra-asunnon keittiössä Silestonea ja se oli mielettömän hyvä. Ei mennyt käytössä yhtään miksikään, ei imenyt tahroja, ei naarmuntunut ja oli megahelppo pitää puhtaana. Luonnonkiveen verrattuna siis todella huoleton ja huoltovapaa. Olinkin iskenyt silmäni ja jo vähän niin kuin päätynyt yhteen Silestonen kauniiseen väriin, tuohon Snowy Ibizaan joka näkyy pienenä palana tuossa alemman kuvan oikeassa alanurkassa. Tosi kaunis ja hillityn vähäeleinen yhdistelmä mustan kanssa. Oikein hyvä.

Mutta sitten törmäsin eräässä pressitapahtumassa niin kauniiseen luonnongraniittiin että sydän alkoikin tykytellä siihen suuntaan. Silestone on puristetta joka sisältää pääasiassa kvartsia. Mutta tuo uusi ehdokas on silkkaa kiveä. No entäs se huolto? Tavallinen graniittihan imaisee tahroja ja värjääntyy helposti. Mut tässäpä olisi pinnassa sellainen käsittely joka estää tuon tahrojen imeytymisen, on jopa 15 vuoden takuu. Ja ai hitto miten kaunis! Se on siis tuo isompi kivipala alemmassa kuvassa, merkki on Cosentino Sensa ja väri Colonial White.

Asiat eivät ole huonosti, on kaksi vaihtoehtoa jotka ovat molemmat tosi hyviä. Kumman vai valitsee niin ei varmaankaan tule ruma tai huono. Kumpaa sinä laittaisit mustaan kyökkiin? Onko siellä jollakin jopa kokemusta puolesta tai vastaan tuosta Sensasta tai Silestonesta?

1 kommentti :

  1. Jee, meille on tulossa tuota kvartsikomposiittia juurikin vastaavassa sävyssä! Tosin valkoiseen keittiöön ;) nättiä molemmat! Onhan aito kivi aitoa kiveä tietty ja jos löytyy jokin pinnoite mikä parantaa sen hyviä puolia :D

    VastaaPoista