2.9.2018

#satokausiSomekanavat täyttyvät otoksista muhkeista tattisaaliista ja omenaröykkiöistä. Täällä pellonreunassa vietetään hiukan hintsumpaa sadonkorjuujuhlaa. Nappasin mökille tullessa kaupasta pussin perunoita ja purkin kermaa sillä ajatuksella että kyllä vakiopiilosta kastikkeen verran kantarelleja löytyy. Löytyi tasan yksi vähän kuivahtanut. Yhtä nihkeänä ovat pihan ikivanhat omenapuut. Vain muutamia rupisia minipieniä omenoita killuu oksilla, niistä ei edes yhden hengen piirakkaa irtoa.

Eipähän tarvitse tänä vuonna miettiä miten säilöisi!

3 kommenttia :

 1. Meillä on tänä vuonna ihmeesti tullut satoa puutarhasta. Huomaan, että lannoittamisella on iso merkitys. Ja muutenkin saa opetella näitä puutarhurin hommia ihan kantapään kautta. Blogissani on arvonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en tiedä mistä tämä niukkuus. No kuivaa on tietenkin ollut ja taisipa mennä omenapuun kukkien pölytyksen aikaan säät jotenkin huonosti...

   Poista
 2. Sama täällä.. sienipuolella käynyt kato. Rakkaista sienipiiloista osa kärsi kuivan kesän aikana ja nyt muutama hassu kantsu mutta suurin suru olikin edessä...metsää kaadettu ja sinne jäi muutamaksi vuodeksi sienipaikat kaiken mylläyksen alle. Nyyh!

  VastaaPoista