4.6.2017

Kesä kotiin Finnish Design Shopista - ARVONTA


Kaupallinen yhteistyö: Finnish Design Shop, sisältää arvonnan


Pienillä sisustusjutuilla kesää kotiin. Petaa sänkyyn aurinkoiset lakanat, poimi kedon kukat kauniiseen kannuun, istuta kasveja tyylikkäisiin ruukkuihin. Sain tehtäväkseni poimia Finnish Design Shopin valikoimista juttuja joilla kesäfiilistä voisi tehdä kotiin, kuvata niiden kanssa kesäsisustusinspiraatiota ja järkätä niistä teille arvonnan. Tähän hommaan oli huippumukava tarttua. Pian huomasin kyllä että tehtävä oli myös aika vaikea. Verkkokaupan valikoima on niin valtava että vain muutaman suosikkiesineen valkkaaminen ei suinkaan ollut helppo tehtävä - oli nimittäin mistä valita!

Mutta kolme ihanaa juttua sitten lopulta valikoitui kuviin ja arvontaan. Ensin kuolettavan ihanat Marimekon Ojakellukka -lakanat, joiden kuvio ja värit sopivat Vihreään taloon kuin nyrkki silmään. Nuo kirkkaat värit tekevät heti kesäisen fiiliksen makkariin. Kuvion on suunnitellut Aino-Maija Metsola, hänen kädenjälkensä on viime aikoina osunut erityisesti mun silmääni. Hän on suunnitellut Ojakellukan kasvikuviot paperista leikkaamalla ja kuosin värisommittelukin on mun mielestäni tosi nerokas. Kesäunet kukkakedon keskellä!



Sitten superkaunis teräksinen Steltonin Freja -kannu. Tuo kannu on muotoilutaan hienosti vähän 50-lukulainen. Tunnelman viimeistelee hantaakin kaunis rottinkipunos, joka käytössä varmasti patinoituu vielä upeammaksi. Kannulle löytyy monta käyttöä; se on hieno maljakkona kukille, mutta yhtä upea kesäpöydässä vesikannuna tai kodin kasvien kastelukannuna. Näissä kuvissa Frejassa virkistyy kylmään kaivoveteen upotettuna vähän nuupahtamaan päässyt raparperin varsi.


Ja kolmanneksi Artekin uutuus, Riihitie-ruukut. Tämän ruukkumallin Aino Aalto suunnitteli alunperin Aallon perheen Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan kodin terassille. Nyt Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi ne otettiin Artekin valikoimaan - 80 vuotta sen jälkeen kun Aino Aalto ne suunnitteli. Keraamiset, sisätiloihin sopivat ruukut valmistetaan käsityönä, ja niiden sininen ja valkoinen väri on lainattu Alvar Aallon Muuratsalon koetalon keraamiikkalaatoista. Molemmat värit huippuhienoja. (Kiitos kuvauspaikkalainasta siskolle, jonka kasvihuoneessa sain Riihitie-ruukkuja fotailla!)


Ja sitten arvonta:

Jos saisit valita, ottaisitko itsellesi Marimekon Ojakellukka -lakanasetin, Steltonin Freja -kannun vai Artekin Riihitie -ruukun? Jätä kommentti minkä valkkaisit ja olet mukana arvonnassa jossa voit voittaa sen itsellesi. Vaihtoehdot ovat siis:

1. Marimekko Ojakellukka pussilakana + tyynyliina
2. Stelton Freja kannu
3. Artek Riihitie ruukku keskikokoinen (sininen tai valkoinen)

Osallistu arvontaan jättämällä tähän postaukseen kommentti suosikistasi 14.6. mennessä. Jos valkkaisit Riihitie-ruukun, kerro myös ottaisitko sinisen vai valkoisen. Jätä halutessasi sähköpostiosoitteesi kommentin mukana, se nopeuttaa voittajan tavoittamista. Jos kommentoit anonyyminä, keksi itsellesi nimimerkki jotta erotut muista nimettömistä.

Paljon onnea arvontaan ja sitten vain kommentoimaan! Mua jo jännittää mikä noista kolmesta nousee teidän suosikiksi.

EDIT: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! VOITTAJA JULKAISTAAN PIAN.