15.6.2017

Sataa sataaParin sadepäivän aikana mökillä elinpiiri pienenee talon ja saunan kokoiseksi. Notkutaan keittiön pöydän ääressä närppimässä jotakin pientä syötävää, makoillaan sohvalla ja koko ajan jotenkin nukuttaa. On vähän utuista, myös pään sisällä. Jos ulos on pakko mennä, se tehdään loikkien niin että jalat koskevat mahdollisimman vähän vetiseksi pesusieneksi muuttunutta pihamaata.

Saunoessa sade on edukseen. Löylyt ylälauteella ovat kosteat ja lämpö tuntuu erityisen hyvältä pienestä ikkunasta läpimärkää maisemaa katsellessa.

2 kommenttia :

  1. Onhan sade mälsää, mutta sen myötä ilma tuntuu hapekkaammalta "ja metsä on kuin tuoksuja keitettäisiin" (Risto Rasa), siitepöly pysyy paremmin aisoissa, veden voi antaa sataa ämpäriin ja huuhtoa saunapuhtaat hiukset sadevedellä, metsämarjat muhevoituvat sen sijaan, että niistä tulisi pieniä ja kuivia, sienirihmatot tykkäävät ja antavat syksyllä ehkä parastaan, ja sateen jälkeen aurinko tuntuu yksinkertaisesti vain vieläkin ihanammalta! Tsemppiä kesäsateisiin...

    VastaaPoista
  2. No se. Ja kaivossakin veden pinta pysyy ilahduttavan korkealla. Niin ja muurahaismassojakaan ei pihassa näy! Monet ovat sateen hyvät puolet. Sen ropinan nukuttava vaikutus on kyllä yks mun suosikeista.

    VastaaPoista