25.6.2017

Nopsa salaatti grillatuista nektariineistaLomalla on päästy ihanasti siihen pisteeseen että on aikaa selailla vanhoja lehtiä kesämökin arkistoista! Katselin selatessa Glorian ruoka ja viini -lehden männävuotisen numeron sivuilta houkuttavan näköistä salaattia jossa yhdisteltiin nektariineja (nyt just sesongissa!), parmankinkkua ja mozzarellaa. Kuulosti ihanalta yhdistelmältä makeaa, suolaista ja juuston happamuutta. Tällainen nopsa oma versio kehitettiin mökillä kun kaapista sattui löytymään osa ohjeen aineksista. Oltiin taas käyty Lidlissä jossa ilmakuivattua kinkkua ja puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa saa tosi edullisesti. Reseptin ulkopuolelta lisättiin chiliviipaleita vähän potkua tuomaan. Tarkoitus oli laittaa jotakin pähkinöitäkin rouskuvaksi osatekijäksi, mutta kyökin laatikossa ollut cashew-pähkinäpussillinen oli mystisesti kadonnut parempiin suihin. Koko herkku syötiin elegantisti pahvilautasilta illan hämärtyessä.

Salaatti grillatuista nektariineista kahdelle

4 nektariinia
muutama viipale ilmakuivattua kinkkua
puhvelimozzarellaa
tuoretta chiliä
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Poista nektariineista kivet ja pilko ne neljään osaan. Liruta lohkojen päälle hiukan öljyä.  Grillaa nopeasti niin että saavat väriä ja makeutuvat entisestään. 

Kokoa salaatti lautasille: grillatut nektariinit, kinkkuviipaleet ja suupaloiksi revitty mozzarella. Pilko tuore chili ohuiksi siivuiksi ja levittele joukkoon - siemenineen jos tykkäät poltteesta. Ripsuttele päälle hiukan suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Syö joutuin pois kuleksimasta.

1 kommentti :