11.3.2012

Sohva keittiössä - hieno konsepti!


Kaupunkikodin kyökki taitaakin olla blogissa ennen näkymätön nurkka. Sen sisustus on koottu sekalaisesta löytöjen valikoimasta. Sohva on kierrätyskeskuksesta, Aallon kolmijalkaiset jakkarat kirppikseltä, Tapiovaaran Domus-tuoli Huuto.netistä,  harmaa matto ja pinkit tyynyt H&M homesta, valkoinen pöytä superhalpa ikealainen. Lisa Johansson-Papen suunnittelema messinkilamppu löytyi edullisesti Stockan hulluilta päiviltä. Verho ja harmaa tyynynpäällinen ovat Marimekkoa, niiltä vuosilta kun opiskeluaikoina olin siellä töissä.

Lekottelupaikka keittiössä on kyllä hieno asia. Alunperin siis Helsingin Lönnrotinkadun kierrätyskeskuksesta löytyneen rottinkiselkänojaisen sohvan piti päätyä vihreään taloon. Se kannettiin pienen kaupunkikeittiömme nurkkaan muka odottamaan kyytiä maalle, mutta tuohon se jäikin. Ensin meinasin että sohvan likaisenvihreä verhous täytyisi vaihtaa, mutta lopulta pari timakkaa pinkkiä tyynyä virittikin vihreän ihan mukavaksi. Nyt on metsästyksessä toinenkin keittiökäyttöön sopiva sohva; kyökkisohvakonsepti on niin mukava että maallekin on sellainen alkuperäisen suunnitelman mukaan laitettava.

(Hahaa, etsi ylemmästä kuvasta pienen koiran pylly!)

A sofa in the kitchen is a great concept! This is where I usually sit and have my morning coffee, read my magazines and update my blog.


17 kommenttia :

  1. Pylly pongattu! :) Mullakin on sohva keittiössä ja se on kyllä kiva. Kaunista taas!

    VastaaPoista
  2. Mullakin haaveissa jonkilainen sohva keittiöön! Näyttää mukavalta.

    VastaaPoista
  3. Hieno ja erikoinen sohva! Juttelee mukavasti tuon Domuksen kanssa. Liekö 30-40-luvulta? Lisää kuvia, edestä ja takkaa kiitos :) En tiedä tiesitkö, mutta rottinkia kannattaa silloin tällöin hoitaa esim. mehiläisvahalla. Saa kiiltoa ja kestävyyttä. Rottinki on kyllä ihmeen vahva, mutta vaikeasti korjattava materiaali. Tai no, vaikeasti ja vaikeasti, itse tykkään rottinginpunonnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wanna, kiitos mehiläisvahavinkistä! Tuo rottinkipunos on minusta ihan kamalan nättiä. En tiedä sohvan ikää mutta tuota 30-40 -lukua ittekin veikkailisin.

      Poista
  4. Ihanan epäsovinnaista:) Meillä tulossa se perinteisempi ratkaisu, vanha puusoffa tupaan!
    Hei tulipahan samalla kommentilla mieleen että mikä on lempimaalisi ja valkoisen sävysi, olette maalla paneeleja maalannut, eikö? Aloitin 50-luvulla täyspaneloidun eteisen/rappukäytävän maalauksen katoista Uulan kalustemaalilla enkä ole tyytyväinen maalin kulutuskestoon niin en uskalla sitä ahtaan rappiksen seiniin laittaa, hankautuu varmasti.. Katoissa meillä joka puolella sävynä paperi (joku Tikkurilan oma sävy) joka ei ihan kirkas valkoinen muttei maalarinvalkoinenkaan. Seiniin ajattelin jotain luonnonvalkoisempaa:)

    Aurinkoisin terkuin Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emilia, mä luotan valkoisissa yleensä Tikkurilan 4737 -sävyyn taikka sitten siihen ihan sävyttämättömään perusvalkoiseen. Tuo 4737 on kaunis kermanvalkoinen, ei liian kellertävä mutta justiinsa sopivasti lämmin.

      Maalivinkkiä mulla ei oikein ole antaa: meillä on maalattu vain uusia jätepaneleita pieni pätkä kyökissä. Se tarkoitettiinkin väliaikaisratkaisuksi ja lätkittiin siksi ihan vaan akrylaatilla.

      Poista
  5. Täällä myös sohvallisen keittiön kyökkipiika. Se muuten houkuttelee lojujia kun itse laittaa ruokaa. Lasten kanssa voi vaihtaa päivän kuulumiset. Ja sitten välillä voi itsekin pötkähtää soffalle. Olenpa yhdet ruokaperäsetkin siinä uinunut. Meillä sohva on vanha sivustavedettävä, isovanhempien vintiltä pelastettu.

    VastaaPoista
  6. Löyty :)

    Järkyttävän nätti sohva ja kerrassaan herkullista väritaiturointia - taas kerran!

    VastaaPoista
  7. Minä haaveilen kanssa keittiösohvasta!

    VastaaPoista
  8. Heips, löysin blogisi hiljattain ja aivan koukutuin. Kaunis soffa! Itse haaveilen puisesta sivustavedettävästä keittiöön, sitten joskus kun on sellaiselle tilaa. Mukavaa kevättä :).

    VastaaPoista
  9. Meidän äidillä on myöskin sohva keittiössä. Ihan mahtavaa on siinä löhötellä aamiasen jälkeen teekupin kanssa. Eikä tarvitse koskaan olla kokin yksikseen, aina joku parkkeeraan sohvalle seuraksi.

    VastaaPoista
  10. Kiitos te kaikki! Tuo on nyt käytännössä huomattu että sohva kyökissä tarkoittaa että kokilla on usein seuraa. Ja tosiaan syötyään voi heti heittää kyljelleen :D

    Vanha sivustavedettävä puusohva olis ihana myös, voi teitä onnekkaita jotka olette sellaisen jostain löytäneet/pelastaneet! Niilläkin taitaa nykypäivänä olla jo jonkin verran hintaa?

    Ja pyllyn löytäneille papukaijamerkki ilman neulaa!

    VastaaPoista
  11. Sohva on ihana! Tykkään tästä mukavasta kokoelmasta erilaisia juttuja, käyvät niin kivasti jo kodikkaasti yhteen. :)

    VastaaPoista