29.10.2022

Mökin keittiö


Jääkaapit vasemmassa ja oikeassa reunassa


 

Tällainen tuli mökin kompaktista keittiöstä. Kaikki toiminnot haluttiin yhden tason alle, ei haluttu lainkaan korkeaa kaappia. Siispä sijoitettiin tason alle kaksi integroitua jääkaappia, ne löytyvät molemmista päistä. Toisessa on myös pakastelokero jääpaloille, jätskeille jne. Jääkaappien lisäksi napakkaan kyökkiin mahtui yksi laatikosto, allaskaappi roskille ja uuni. Lietenä irrallinen induktiolevy Ikeasta (tällainen), jonka voi tarpeen mukaan siirtää paikasta toiseen. Viedä vaikka ulos, jos haluaa helteellä keittää potut siellä. Tasomateriaaliksi valitsin linoleumin. Se on paitsi superkaunis, myös käytössä ihanan hiljainen kun silkinpehmeästä pinnasta ei kuulu kattilan ja astioiden kolahduksia. Jotta keittiön ilme pysyisi mahdollisimman virtaviivaisena, laitettiin tasoon ylitystä ihan vain minimimäärä. Mihinkäs astiat sitten? Niiden säilöksi hankittiin huutokaupasta erillinen kaappi, jonka alanurkka hiukan vilahtaa tuossa toisessa kuvassa.

Suunnittelin ja piirtelin keittiön itse ja sen toimitti Gigantin Epoq-keittiöt. Gigantista hankittiin myös  Electroluxin koneet, eli jääkaapit ja uuni. Tässä keittiön anatomiasta vielä joitakin lisätietoja:

-Ovien sävy Classic White

-Taso linoleumia, väri syvänvihreä Conifer

-Teräsallas Epoq Silver

-Simppelin hillityt nuppivetimet hankin erikseen Helakaupasta

-seinävalaisin Artemiden Tolomeo Mini Parete on löytö Tori.fi:stä 

 

2 kommenttia :

  1. Onpa ihana. Kiva kun kirjoitat taas. Olisi mielenkiintoista nähdä jääkaapit tarkemmin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Laitoin Instagramiin storien puolelle videon, jossa availen nuo jääkaapit. Sen voi katsella tuolla: https://www.instagram.com/stories/vihreatalo/2961038375009068977/

      Poista