25.10.2022

Hei hei selkävaivat

 Kaupallinen yhteistyö: FamilonPalataanpa ajassa kolme vuotta taaksepäin hetkeen, jolloin tämä meidän uusi talomme kaupungissa valmistui. Ensimmäisenä kalusteena uuteen kotiin sisään kannettiin vierashuoneen sänky, josta kirjoittelin silloin ennakkotunnelmia.

Silloin jo uumoilin “vierashuoneen” tulevan kovaan käyttöön - ja niin se on tullutkin. Hotellimaiset olosuhteet ovat houkutelleet talon väkeä nukkumaan huoneessa ihan itse ja ei kai sitä enää vierashuoneeksi lainkaan kutsutakaan - vieraatkin majoitetaan nykyään talon toiseen makkariin.

  

Mun selälleni nuo Familonin Lux-sijauspatja ja Hotel-joustinsänky ovat kyllä aivan parhaat. En enää halua muulla nukkuakaan. Aiemmin kärsin yläselän jumeista, jotka muutamaan otteeseen äityivät rintarangan fasettilukoiksi. Kipiää hommaa. Aamuisin herätessä selkä tuntui ajoittain olevan aina erityisen juntturassa, huomasi kyllä että “nukkumisvälineillä” on merkitystä. Nyt ei säännölliselä selän liikuttamisella ja noiden sängyn ja petarin myötä ole ollut enää selkävaivoista mitään huolta ja uni maistuu. Kolmen vuoden nukkumiskokemuksella uskallan siis todellakin suositella.

Mun selkävaivoihin tepsi tällainen nukkumaresepti:

-hyvä ja tukeva joustinsänky
-käännettävä petauspatja, jonka toinen puoli lämmön ja painon mukaan muotoutuvaa älypehmustetta
-älyvaahdolla täytetty niskatyyny
-vartalotyyny

 

Niskatyyny ja vartalotyyny sängyllä lepäilemässä


 

Hyvän patjan ja petarin rinnalla mulle toimii siis niskaa hyvin tukeva Memory-niskatyyny ja pitkulainen Original-vartalotyyny selän tukena kyljellään nukkuessa. Mun selkäni kiertyy kyljellään helposti mutkalle ja saan sen pidettyä paremmin suorana kun otan vartalotyynyn yöksi tiukkaan kokovartalohalausotteeseen. Tavallisella tyynyllä nukkuessa myös niska on taipunut turhaan mutkalle, niskatyyny pitää siltäkin osin ruodon öisin suorassa.


Niskatyynystä hiukan tarkemmin: se on muotoiltu niin, että se tukee niskaa erityisen hyvin. Täyte on kehon lämpöön ja painoon reagoivaa älypehmustetta, joka muotoutuu nukkujan mukaan. Kaiken kaikkiaan ergonominen meno.
 

Ylempi Memory Shape-tyyny, alempi Memory-tyyny.

Niskatyynyjen älyvaahtotäytteet, ylempi Memory Shape ja alempi Memory.

 

Olen ollut hitsin tyytyväinen Memory-niskatyynyyn. Nyt testailin myös Familonin valikoimaan tullutta uutuutta, Memory Shape -tyynyä. Siinä on suht sama idea ja täytteenä myös älyvaahtoa, erona mm. oma syvennys niskalle. Tämä tyyny sopii myös leveäharteisille nukkujille. Todella hyvä tämäkin ja käyttöön pääsee, mutta kyl sanoisin että Memory pysyy mun suosikkina ja vakiotyynynä. Nämä tyynyt kuuluvat Familonin Smart-sarjaan, josta löytyy monenlaista “hifiä” hyvän unen etsijälle. Sarjan ajatuksena on materiaalien ergonomisuus, muokattavuus ja säädettävyys, muun muassa.

 

Tässä vielä toinen nokkela uutuus, jota saatiin nyt testailla: vastuullisista matskuista valmistettu Four Seasons -peitto, joka koostuu kahdesta eri paksuisesta, neppareilla yhteen kiinnitettävästä peitosta. Siinä tulee oikeastaan kolme peittoa yhden hinnalla: yksittäinen ohut ja kevyt peitto, yksittäinen hiukan paksumpi ja lämpimämpi peitto, ja sitten nuo molemmat yhteen neppareilla kiinnitettynä ihanan ylellisen paksu ja todella lämmin “talvipeitto”. Yhdessä paketissa siis peittoa joka makuun ja tarpeeseen. Tässä taloudessa on yksi ohuiden peittojen ystävä ja yksi paksujen täkkien alla nukkuja, siispä jaettiin nyt Four Seasons kahtia ja sujautettiin puolikkaat vielä ihanan rapsakoihin salvianvihreisiin perkaalilakanoihin.


 

Loppuun pari hyvää alevinkkiä: Familonilla on 9.11. asti käynnissä Valmis talviunille -kampanja, jossa kaikki peitot tyynyt ja lakanat ovat -20% alessa. Siis juurikin mm. tässä jutussa mainitut niska- ja vartalotyynyt, 3 in 1 -peitto ja perkaalilakanat.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti