30.11.2014

Vintagea joululahjaksi: tärppejä teenjuojalle

Vintagepuolelta löytyy aivan älyttömän hienoja suomalaisia emalisia ja teräksisiä pannuja veden kiehauttamiseen. Sellainen olisi oiva joululahja teenjuojalle ja sellaiselle joka tykkää keittää sumppinsa käsin suodattamalla tai pressolla. Keräilyklassikko, Antti Nurmesniemen Finelille suunnittelema emalinen Pehtoori-pannu olisi huikea lahja. Huuto.netissä on tällä hetkellä liuta punaisia, tässä yksi hyväkuntoinen esimerkiksi. Tori.fi tarjoaa enemmän valinnanvaraa väreissä. Muita kivoja vesipannuja lahjaksi ovat esimerkiksi kuvissa näkyvät Heikki Orvolan emalinen, puukahvainen pannu ja Timo Sarpanevan Opalle suunnittelema teräksinen malli. Eikun sen suuntaisilla hakusanoilla ettimään.

Laatutavara.com:issa voi käydä inspiroitumassa lisää. Tee- ja kahvikannujen ja -pannujen valikoima on ihan älytön. Monista kotimaisista astiastoista on vuosien varrella löytynyt kannuja kahvin tarjoiluun ja teen hauduttamiseen, värejä ja kuvioita on  mistä valita. Jos muutaman suosikin eri hintaluokista nostaisin niin edullisista (pari-kolme kymppiä) voisin mainita Arabian kaunispintaiset Mahongin ja Kaarnan. Keskihintaisista pannuista esimerkiksi voisi nostaa Kupittaan saven japanilaishenkiset kaunottaret. Ja sitten jos vähän tyyriimpää lahjaa keraamisten kannujen joukosta etsii niin sitten tietenkin ihanat käsinmaalatut Arabiat, esimerkiksi Valencia ja Paju.

Jos ehdit joulun alla kiertää kirppiksiä teepannut kiikarissa, saatat tehdä löytöjä nettikauppoja huomattavastikin halvemmalla. Mutta hiukan enemmän maksamalla säästyy sitten tietty kiertelyn vaivalta ja säästää aikaa.

A vintage tea pot would make a lovely christmas gift.

2 kommenttia :

  1. Oi. Kaiholla katson tuota valkoista finellin emalipannua. Sain sellaisen äidiltäni lahjaksi, kun n.30 vuotta sitten muutin kotoa. Kovassa käytössä se olikin, mutta sitten mieheni keitti kerran vettä ja pannu unohtui hellalle kiehumaan. Pannu paloi pilalle ja se pantiin pois käyttökelvottomana. Mieheni lupasi ostaa minulle uuden, mutta vielä sitä ei ole näkynyt...

    VastaaPoista
  2. Muuten kiva, mutta kukaan todellinen teen ystävä ja hifistelijä ei koskaan vettä "kiehauta" :) Silloin on tee pilalla liian kuuman veden takia ja kiehautettu vesi myös - uskokaa tai älkää - maistuu juomassa keitetyltä.

    VastaaPoista