2.11.2014

Eggs Benedict

Kiireettöminä viikonloppuaamuina intoudutaan joskus oikein värkkäämään kyökissä. Silloin valmistuu useimmin miehen ja mun molempien herkku, Eggs Benedict. Yksinkertaisesti se on paahdettu sämpylänpuolikas, jonka päällä on savuisaa kinkkua, jonka päällä on uppomuna, jonka päällä on hollandaise-kastiketta. Kastikkeen valmistaminen on aina jännitysnäytelmä - viimeaikoina se on kyllä hollandaisekokemuksen kartuttua alkanut onnistua aika takuuvarmasti.

Ja varioida voi. Kun kinkun vaihtaa pinaattiin, muuttuu nimi Eggs Florentineksi. Oli nimi mikä tahansa, voi uppomunan ja voisen hollandaisen seuraksi laittaa mitä tykkää; vaikka parsaa, savulohta tai paistettuja sieniä. Ja sitten pitää tietysti myös keittää pannullinen kuumaa kahvia.

On weekend mornings we sometimes make our all-time breakfast favourite, Eggs Benedict.

1 kommentti :

  1. Ai että, tämä on kyllä herkkujen herkku! Kiitos sille joka tämän annoksen aikoinaan keksi. Niin harvoin Eggs Benedictejä vaan saa, ja on puuttunut tarmo kokeilla itse. Toisaalta tämä olis just hyvä isonkin porukan aamupalaherkku, tulis samalla vaivalla monelle syöjälle.

    VastaaPoista