9.4.2014

Vihreän talon unelmaterassi

 

 Yhteistyössä PEFC Suomi

Aiemmin jo kerroinkin että lyöttäydyin tosi kivaan yhteistyöhön PEFC Suomen kanssa viimeviikkoisiin OmaPiha messuihin liittyen. Sain siis tehtäväksi suunnitella messuosastoksi unelmaterassini, joka rakennettiin PEFC-sertifiodusta puutavarasta. No mitä se PEFC- merkki puussa tarkoittikaan, sitä että se on peräisin metsästä jota hoidetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävin periaattein.

Lupasinkin jo kommenttilootassa että laitan blogiin kuvia valmiista osastosta, siispä täältä pesee. Suunnittelin simppelin pergolan, jonka katto ripustettiin täyteen laventelinippuja. Laventelinippujen lomaan pujoteltiin soma valkoinen valosarja. Varisseet laventelin kukat kerättiin koristeeksi lasipurkkiin ja mausteeksi sokeriin.

Pergola ja terassi rakennettiin kotimaisen Lunawoodin lämpökäsitellystä puusta. Lämpökäsitelty puu on kauniinvärinen, kemikaaliton vaihtoehto painekyllästetylle puutavaralle. Puun lämpimään sävyyn sopi hyvin valkoinen ja haalea vaaleanpunainen, pellavatyynyt ja -liinat valitsin sen mukaan. Pellavan pehmeyden vastapainoksi valkkasin mukaan marmorilaattoja.

Lisäksi mietittiin yhdessä mitä osastolta voisi messuvieraille antaa mukaan. Siihen tarkoitukseen ehdotin tuollaisia kivoja puualustoja, joita on pöydällä ja pinoissa istuskelupaikan takana. Ne on myös valmistettu lämpökäsitellystä puusta ja öljytty. Alustoja voi käyttää juomalasin alla, voileivän tarjoiluun, juustolautasena jne. jne. Hauskasti erisävyiset puualustat pinottiin terassille kauniiksi raidallisiksi torneiksi. Tornit hupenivat sitten messujen mittaan, ja katosivat lopulta terassilta pala palalta kokonaan messuvieraiden matkaan.

Olipahan vain huippukiva projekti! Ja opettavainenkin; tästä eteenpäin osaan rautakaupassa kysellä myyjältä puutavaraa ostaessani sen alkuperän perään. Mäkin olen maalle ostanut viime vuosina neliöittäin terassimateriaalia, eikö kyllä ole haisuakaan onko se sertifioitua puuta. Ja sitten osaan myös jatkossa tiirata PEFC-merkkiä muistakin puupohjaisista tuotteista. Seuraavan kerran varmaankin kyttään sitä jos menen markettiin ostamaan maalle kertakäyttölautasia.

A fair stand i designed for PEFC Finland, at the OmaPiha fair last week. What a fun and inspiring project!2 kommenttia :