16.4.2014

Marimekon syksyä ja joulua 2014


Valokuvavarastot mökillä otetuista kuvista on imetty aivan kuiviin, toviin ei kaupunkikiireiden takia ole ollut pellon reunaan asiaa. Kohta onneksi on pääsiäinen ja saa olla maaseudun rauhassa hapettumassa useammankin päivän. Sitä odotellessa laitanpa julkaisten kuvia kauneudesta jota oli esillä Marimekon pääkonttorilla, kun ensi syksyn ja talven mallistoja esiteltiin. Ja kylläpä vain kaunista piisasikin.

Erityisesti mieleen painuivat Sanna Annukan tunnistettavat, hienot uudet printit. Niitä tuossa ylemmässä kuvassa kuvaa luurillaan Marimekon toimitusjohtaja itse, joka ilmeisesti somettelee ahkerasti. Hehkuvien, voimakkaiden värien vastapainoksi syysmallistosta löytyi tuttuun tapaan myös rauhallisia harmaan sävyjä ja pelkistettyjä graafisia kuvioita. Erityisesti tykkäsin pikkupilkullisesta Utö-kuosista, joka oli pedattu tyynyinä muhkeaan petiin Jurmo-pussilakanoiden kaveriksi.

I had a chance to take a peek at what´s new at Marimekko coming fall and christamas. Lovely, lovely things!Joululle oli omistettu kokonaan oma huoneensa. Sieltä painuivat muistiin parhaiten kattausten ihana runsaus ja väreistä eritoten huikeat metallipainetut Fandango-kankaan väritykset; kulta-oranssi, kelta-platina ja hiekka-platina. Astioista esiin nousi erityisesti Sami Ruotsalaisen muotoilema ja Maija Louekarin kuvioima Oiva-astiaston uusi osanen, soppalautanen. Samilta oli toivottu lautasta, jossa olisi laskutilaa sopasta poimituille pippureille. Maija taisi kuviollaan sommitella pippureille vielä paikatkin lautasen reunalle.
8 kommenttia :

 1. Kiitos näistä kuvista! Minä olen niin Marimekko fani :D Aivan ihastuttavia kuoseja !

  VastaaPoista
 2. Nättejä kuoseja ja ihania värejä, mutta päällimmäiseksi jäi halu kokata keittoa, johon pippurit lisätään kokonaisina. :D Sellaista ei ole tullut tehtyä tai syötyä aikoihin.

  VastaaPoista
 3. Käytiin ysmyjen aikaan tehdaskierroksella ja siellä sai nähdä näitä tulevia juttuja, mutta kuvata ei saanut. Mieleen uusista tuotteista jäivät nuo purkit, joita on hyllyssä ja jättimäinen oiva-sarjan vati, jossa taisi olla violettia vähäsen. Sanna Annukat on kyllä nättejä, mutta itse taidan olla sellainen Aino-Maija Metsolan ja Maija Louekarin tykkääjä.

  VastaaPoista
 4. Ihania uusia juttuja tulossa, toivottavasti ovat tuotannossa ja myynnissä pidempään kuin yhden syys-talvikauden, koska ei sinä aikana ole tarvetta tai rahaakaan ostaa kaikkea mitä haluaisi.

  Sanna Annukat on ihania, riittävästi tuttua ja sopivasti uutta, toimii, astioita pakko saada. Fandangon hiekka-platina -väritys on aivan mahtava. Kunpa Armi Ratian Tiiliskivikuosi jäisi vakiokankaaksi, se on klassikko samaan tapaan kuin Artekin Siena, joten toivoisin todella sitä olevan saatavilla pidempään. Kaikki tarpeet kun eivät pukkaa ilmoille samantien ja kukapa 10 metriä kangasta varastoon ostaisi. :)

  Ihania kuvia!

  Pauliinalotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nuo soppalautaset, voi ääks, en ehkä kestä olla hankkimatta vaikka vain ihan muutamaa, kun itsellä on kyllä lautasia, mutta ilman tuota reunaa ja onhan tuo nyt nätti kuin sika pienenä. :)

   sama

   Poista
 5. I Love Marimekko. Parhaillaan ikkunoissa 70-l alkuperäiset lokit puna/valkoiset ja kelta/oranssit. Tuovat iloa ja piristettä jokaiseen päivään. Kiva käydä katsomassa aina mitä puuhailet.

  VastaaPoista