24.1.2013

Syö ja pysy solakkana - vai miten se meni?
Mä täällä jo vähän mietiskelen mitä laittaisin keväällä kasvamaan maalle pihan istutuslootikoihin. Ainakin retiisiä, sitä kuluu kesällä paljon. Rucolasta ja pinaatistakin tuli viime vuonna tosi hyviä. Ja sitten ajattelin laittaa läjän yrttejä. Täytyy kasvatella sellaisia juttuja mitä hotkitaan paljon pitkin päivää ja kaiken kanssa. Satoa täytyy syödä sitä mukaa kun sitä tulee kun en vielä ole kauheasti  innostunut säilömisestä.

Tällaisia lystikkäitä puisia leikkuulautoja on meillä nyt kaksin kappalein. Toinen (mustapohjainen, siskolta varastettu) roikkuu maalla kyökin seinällä. Tämä eurolla kirppikseltä löytynyt sinipohjainen saa jäädä kaupunkikodin keittiöön. Aina kun vilkaisen sitä, tulevat aatoksiin kesä ja maalaiselämä.

This nice wooden vintage cutting board enlightens you to eat loads of vegetables in order to stay slim. it´s a one euro fleamarket find.
.

12 kommenttia :

 1. Jos huvittaa kikkailla retiisin kanssa, "Long White Icicle" on pitkä ja valkoinen mutta kasvaa ihan yhtä kivasti kuin normi pallukka.

  Täsä foto: http://ehtoisa.blogspot.fi/2012/07/jaapuikkoretiiseja.html

  Mulla iskee aina kasvatteluhulluus, vaikka mitä itselleni lupaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika hauskoja! Semmosia pitkulaisia French breakfast -retiisejä olenkin kasvatellut, nekin on lystikkäitä.

   Poista
 2. Ihana leikkuulauta, todella hauska :)

  VastaaPoista
 3. Värikäs leikkuulauta! Suosittelen kokeilemaan säilöntää, se on hauskaa, vähän joskus suttaavaa j aikaa vievääkin, mutta talvella on ihanaa nauttia kesänanteja omasta maasta omin pikkukätöisin tehtyinä!

  VastaaPoista
 4. Moi! Minulla olisi sinulle tunnustus blogissani, käy kurkkaamassa: http://kaupunginlaidalla6.blogspot.fi T. anne

  VastaaPoista
 5. Aww miten ihana leikkuulauta! Tahtoo samanlaisen! ;) Eksyin tänne ja ihastuin blogiisi.

  VastaaPoista
 6. Mahtava blogi jota jo monena iltana olen selaillut, niin kauniita väriyhdistelmiä ja tunnelmia :)
  terveisin Maria http://wiljamiini.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Samoja kasvimaa ajatuksia minäkin pyörittelen. Sain talvella aivan ihanaa, itse kuivattua persiljaa ja se yhdessä kuivattujen sienien kanssa vakuutti minut, että kuivuri on saatava :)

  VastaaPoista
 8. Siemenet ja multa on täälläkin mielessä vaikka en kasvimaata laitakkaan, mutta parvekkeelle yritän keksiä jotain mukavaa :D

  VastaaPoista