9.1.2013

Lisää joululahjuksia

Joulun alla saapui postitse lahja, jota en kyllä lainkaan osannut odottaa: Finnish Design Shop lähetti joulutervehdykseksi Tom Dixonin Etch -lyhdyn. Onhan se vaan hieno ja muotokieleltään sopivasti jotain ihan erilaista kuin muut lyhtykokoelmani jäsenet; Heikki Orvolan Nuutajärvelle suunnittelema ruskea Tuikku ja Mikko Karppasen Light, joka on 80-luvun Iittalaa. Etch-lyhtyjä kotiutui FDS:ltä muihinkin blogikoteihin, ja on ollut hauskaa katsoa miltä se erilaisissa ympäristöissä näyttää.

No sitten olisi vielä kaksi muutakin joululahjusta alla. Maailman paras kollega oli jostakin löytänyt hienon 50-lukulaisen metallikorin, joka on tuossa kuvassa vielä tyhjä mutta säilöö nyt päärynöitä. Keltaisen kalanmuotoisen talouslevyn on suunnitellut Arabialle Kaarina Aho. Valkkasin sen kirppikseltä itse itselleni lahjaksi saamallani "joulustipendillä". Vaikka se kai periaatteessa onkin leikkuulauta, en kyllä raaski sen päällä mitään veistellä. Keltainen kala saa toimia tarjoiluvatina ja lystikkäänä kyökin koristeena.

A couple of more christmas presents. Tom Dixon´s Etch -lantern was a pleasant surprise gift from Finnish Design Shop. The pretty black 50´s metal wire basket is from my lovely colleague. And the last one I chose myself from a flea market with the helps of a present note i got. The yellow fish shaped ceramic cutting board is by Kaarina Aho for Arabia.


8 kommenttia :

 1. Mikko Karppasen Light on mulle ihan uusi tuttavuus, mutta se näyttää tosi hyvältä yhdessä Orvolan Tuikun kanssa. Etchistä tulee muuten mieleen Liisa Vitalin korut.
  Kala talouslevy on mainion mallinen.
  Oot kyllä ollut kilttinä ;).

  VastaaPoista
 2. Talouslevy...onko se samalla leikkaus alusta? Ihana!

  VastaaPoista
 3. I love the metal basket! And the fish! :-D

  VastaaPoista
 4. Onk mulla jotenkin eri värit läppärissä, kun toi kala näyttää vihreältä täällä mulla??

  VastaaPoista
 5. Hei, oletko polttanut tuossa Orvolan Tuikussa kynttilää. Mulla on niitä pari, mutta tuntuu jotenkin että kestääköhän se varmasti tulta, on aika umpinainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen polttanut, hyvin on kestänyt tuikun lämmön.

   Poista