15.1.2013

Karkkikaappi
Hei kiitti mainiosta kirppiskeskustelusta edellisen postin kommenttilootassa!

Edelliseen postiin kuvia ottaessa räpsin pienen vitriinin sisälmyksistä enemmänkin otoksia. Kaapin sisältö on löytynyt ajan kanssa kirppiksiltä, Huuto.netistä tai saatu lahjaksi. Kaikki astiat ovat käytössä, vaikka ovat niin nättejä että kelpaisivat vaikka silkoiksi koristeiksikin. Kippoja vahtii Oiva Toikan riemukkaan värinen Jalokiwi, jonka ukkoni metsästi vaimolleen synttärilahjaksi pari kesää sitten.

Ainoa astia jonka käyttämistä aina vain hiukan arastelen on Esteri Tomulan Finelille kuvioima Tattikulho. Kun se on käytössä, olen erityisen varovainen, en suin surminkaan kolhi enkä naarmuta. Sen antoi lahjaksi ihana Immaterialisti.

Some more photos of my collection of finnish design fleamarket finds and gifts. 29 kommenttia :

 1. Oi ja vau ja huh. Otsikko kertoo kaiken! :)

  VastaaPoista
 2. So much good you have in your closet!
  Like virtually your colored glass, and the nice blog :)

  Greetings Janne

  VastaaPoista
 3. Sama kuin Salla: täydellinen otsikko.

  Tykkään kun sulla on kaikkea aina monta. Esimerkiksi yksi Näppylä kulho on ihan kiva, mutta kyllä ryhmässä on voimaa. Toikan linnuista pidän hyvin valikoidusti, Jalokiwi on loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin oon tipujen suhteen valikoiva. Se on melkein Jalokiwi ja pöllöt, siinäpä ne mistä tykkään.

   Poista
 4. Paljon tuttuja astioita lapsuudenkotoa, mummolasta ja anoppilasta. :)

  VastaaPoista
 5. Sain tuollaisen tattikulhon anopilta kihlajaislahjaksi kymmenen vuotta sitten (ihasteltuani sitä ensin ääneen). Aarteena olen minäkin pitänyt :)

  VastaaPoista
 6. Siun ei pitäis laittaa näin kivoja kuvia kipoista blogiin, ne saa aikaan kirppistelykuumeen!

  VastaaPoista
 7. vau, todella näyttää karkkikaapilta!

  VastaaPoista
 8. Oi!Tattikulho on ikuisuushaave,jospa joskus jostain vielä löytyisi.Pikkuinen Tattikulho on mutta on niin pieni että aika vähälle käytölle on jäänyt.Iso kirkas Miranda-kulho on muttei taida muita yhtäläisyyksiä olla.Mikä on mielestäsi sopuhinta Näppyläkulhosta?Oon yhdellä kirppiksellä vahdannut kulhoa mutta hinta pysyy siinä 40e ja tuntuu aika kovalta?
  T:'huomenna kirppikselle'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimpsukaisa, justiinsa sattumalta kyseli Ehtoisa emäntä samaa Näppyläkulhoista tuolla yhden vanhan postin kommenteissa, mä kopsaan mun vastaukseni tähänkin:

   Toki voin sanoa mitä itse maksaisin hyväkuntoisesta kirppiksellä, en tiedä kuinka pätevät mun arviot on... Turkooseja liikkuu aika paljon, sellaisesta edullinen hinta mun mielestä olis 25-30 euroa. Ruskeita, harmaita ja petrooleja löytyy mun nähdäkseni vähemmän, sellaisen ostaisin jos olis 30-35 euroa. Kirkkaita näkyy selvästi eniten ja sopuhinta sellaisesta olis alle 20 eur.

   35 eur ja siitä ylöspäin on aika normaalia hinnoittelua, mitä noita nyt kirpuilla olen kattellut.

   Toivottavasti tästä on apua!

   Poista
 9. Nimi kertoo kaiken. Tulee muistoja mieleen: tuota Valenciaa keräsi opiskelukaverini, itselläni oli Taikaa, mutta vain teeastiasto (on muuten vieläkin, vaikka harvemmin käytössä). Uustuotannossa ei tuosta sinun namuvalikoimasta taida olla tällä hetkellä kuin Paratiisi? Hieno kokoelma ja kiva, että on käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei taida muut olla enää valmistuksessa, Paratiisi vain.

   Poista
 10. Lurps! Mikä karkkikaappi! Astiafriikkini heräsi taas talviuniltaan :) Lisäsinkin sinut blogilistalleni. Täällä toinen kirppiskiertäjä.

  VastaaPoista
 11. Herkullinen karkkikaappi! Ja sisällöstä on äärettömän paljon enemmän iloa kuin perinteisistä makeisista :).

  VastaaPoista
 12. Minulla on myös vähän samanlainen hyllykkö, joka sisältää vaihtuvan kokoelman värillistä lasia ja joskus jotain muutakin pientä. Edelliseen postaukseen viitaten voi sanoa, että satunnaiseti löytää halvalla klassikkojakin. Löysin syksyllä vihreän Mondo-kynttilänjalan 8 eurolla kun normaalisti saa maksaa kymmeniä.

  Eka kertaa vieraileva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Ekaa kertaa vieraileva! Hyvä löytö tuo Mondo.

   Poista
 13. Voin niin kompata edellisiä kommentteja, että karkkikaapissa tosiaan ollaan. Makea kokoelma!

  VastaaPoista
 14. Suloinen kaappi! Mukavaa, kun meitä värikkyydestä tykkääviäkin vielä on. Itselläni on muuten sekä valkoisia että mustia Alibaba-öljylamppuja ja ne ovat talvisin jatkuvasti käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teresa Maria, tiiäkkö mistä niihin saa sitä lankaa lisää sitten kun se loppuu? Mä olen kattellut jos löytyis sellainen kirkaskin Alibaba, musta sekin olis hieno kun siinä näkyy se lamppuöljy ja naru.

   Poista
  2. Sorry, nyt vasta huomasin kysymyksesi. Öljylamppuhan on siitä mukava, että sen lanka ei kulu (ainakaan juuri ollenkaan), koska se on vain se öljy, joka siinä palaa. Lanka toimii vain öljyn "siirtäjänä". Jos lampustasi on lanka jostain syystä poltettu loppuun, pitää tietysti hommata uutta. Itse olen ostanut johonkin öljylamppuun uuden lanka-messinkikupu-yhdistelmän muistaakseni K-Raudasta. Askartelukaupoista saattaisi ehkä myös saada.

   Poista
 15. Onpa ihana ja värikäs karkkikaappi! Minäkin kerään hitaasti ja satunnaisesti (värillistä) suomalaista lasia. Nuo Nanny Stillin lasit ovat aivan täydelliset ja nuo kauniin vaaleansiniset lasit aivan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 16. Aih mitä ihania aarteita! Uusi lukija ilmottautuu :)

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana blogi sulla, tässä mennyt kolmisen tuntia selatessa...ja nyt huomasin et mullakin on tuo sienikulho enkä ole sitä mitenkään osannut varoa tätä ennen. Mutta nyt jatkossa silkkihansikkaiden kanssa!!

  VastaaPoista