1.12.2011

Joululahjoja kirppikseltä, osa 1
Olen ajatellut täksi jouluksi tehdä lahjaostoksia mahdollisimman paljon kirppiksiltä. Hankin lahjuksiksi jotenkin mielummin käytettyä ja vanhaa, se tuntuupi nyt omemmalta kuin uuden tavaran poimiminen tavaratalojen kimalluksen keskeltä. Kirppisten lisäksi suuntaan osto- ja myyntiliikkeisiin ja koluan Huuto.nettiä tarkkaan. Oikeastaan ne ovat aika mainioita lahjojen ostopaikkoja; valikoimaa ei voi mitenkään etukäteen tietää ja siksi ei voi siis myöskään etukäteen miettiä mitä kullekin antaisi. Oikeanlaiset esineet tulevat vastaan jos tulevat ja ideat lahjoista syntyvät sitä myötä. Tässä yksi tämänvuotisista lahjalöydöistäni, saattapa olla että postaan vielä jokusen lisääkin.

Lahtelaiselta kirppikseltä löytyneet ruskeat Tuikut ovat Arabian valmistamat ja Heikki Orvolan suunnittelemat. Suurempaan sopii tavallinen kippotuikku taikka pieni kynttilä, pienemmässä on kolo vain pienelle kynttilälle. Vaikka kirppislahjojen etsimiseen kuluu ehkä enemmän aikaa, saattaa sopiva hinta palkita etsijän vaivannäön. Näiden kauniiden lasituikkujen hinnalla ei Iittalan kaupasta kovin kummoista uustuotanto-ostosta olisi saanut.

Flea markets, second hand shops and online marketplaces are excellent for christmas gift hunting. Here´s my latest flea market gift find, two Arabia tea lights designed by Heikki Orvola.15 kommenttia :

 1. Mä olisin onnesta soikea jos pukin paketista paljastuisi jotain tämänkaltaista! Meidän tytttö toivoi käytettyjä balettitossuja lahjaksi, mutta eipä ole tullut kirppareilla vastaan...Kaiken ei tosiaankaan tarvitse olla marketista tai lelukuvastosta bongattua!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat! Ihan huippu lahjalöytö! Sama minullakin että kirppareille käy tieni ja onkin mielessä jo idea että mitä sieltä etsin ja itse tuunailen. :)

  VastaaPoista
 3. Mun on pakko kysyä yksi asia, mitä olen pohtinut. Olet ehkä saattanut joskus kertoa, millä paikkakunnalla talonne sijaitsee, mutta se on mennyt minulta täysin ohi. Onko se Hartolassa? Kun olen lahtelainen itse ja parisen vuotta takaperin katseltiin kovasti teidän talonne näköistä taloa myynnissä ja oltiin hyvää vauhtia menossa katsomaan sitä, mutta sitten löytyikin toinen lähempää. Onko tämä nyt siis se sama talo? :D Vaivaa kovasti, oon tirkistellyt kaikki ulkokuvat todella tarkkaan ja en ole varma. Se talo vaan on jäänyt pahasti vaivaamaan omenapuineen, vaikka asutaan jo toisessa.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana löytö ja hieno lahja!=)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat! Odotan jo kauhulla mitä hirveää lelukrääsää on lapselle tulossa parilta taholta kun vaikka kuinka itse esitämme toiveen käytetystä tai aineettomasta niin jonkun mielestä se vaan ei ole riittävän "arvokas" lahja. Sitten me nähdään ylimääräinrn vaiva kun listataan niitä rumia kapistuksia huutikseen ja hankitaan rahoilla meitä miellyttävää. Miks kysyä toiveita jos niillä ei ole merkitystä...

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava löytö ja hyvä idea! Komppaan Onnelia tuossa yllä: lapsen myötä krääsän määrä ja tulva on todella yllättänyt. Huh huh.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat! Pidän itse kovasti virolaisen Tarbeklaasin lasi-esineista. Meidän huuhto-netissä on täällä hetkellä vähän Sinun löytöjennäkoinen 15 eurolla https://www.osta.ee/23025606

  VastaaPoista
 8. Lapsuudessa meillä oli pitkään tuollainen tuikkukuppi, varmaankin juuri tuo isompi, mutta siihen kuului vielä lisäksi seinäteline! jos en väärin muista, teline oli läpinäkyvää pleksiä. Voi kunpa löytyisi jostakin! ihanat!

  VastaaPoista
 9. Hei juu mulla on kans yksi sellainen pleksiteline, löytyi joskus muinoin kirpsulta tuommosen samanmoisen lyhdyn mukana.

  VastaaPoista
 10. Onneli ja Heta, voin uskoa että krääsää piisaa :/

  VastaaPoista
 11. Hei virolainen huuto.net, tuohan pitää katsastaa! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 12. En ole täällä kertonut missä talo on, se olkoon salaisuus. Mutta sen verran voin kyllä vastata että ei Hartolassa kuitenkaan ;)

  VastaaPoista
 13. Justiinsa mietin että nuoriso-osastolle voipi olla hankalampaa kirppis-lahjaostostella, mutta mukava kuulla että lapsosillekin voi käytetty kelvata!

  VastaaPoista
 14. Ihanaa että muutkin hyödyntävät kirppiksiä joululahjoissa! :)

  VastaaPoista