30.10.2011

Alpakka-aarteet ja kahvilasuositusKun tarvitsen jotakin kotiin, suunnistan nykyään yhä useammin  osto- ja myyntiliikkeisiin ja kirppiksille sen sijaan että ostaisin tuliterää tuotantoa. Vaikka vanhojen esineiden hinnat eivät enää aivan halpoja ole, tuntuu monesti että saan kuitenkin samalla rahalla laadukkaampaa ja aikaa kestävämpää kuin uutta ostaessa. Nämä alpakkakaunottaret tulivat juhlavampien aterinten tarpeeseen ja löytyivät Helsinkiläisestä Fasaani-antiikista Korkeavuorenkadulta. Paikka on valtavan kokoinen ja valikoimaltaan hengästyttävä, samoissa tiloissa toimii myös 50- ja 60-lukujen muotoiluun keskittyvä Helsinki Secondhand. Hintataso on ihan järjellinen ja tinkiäkin vielä saa.

Ja laitetaanpa vielä toinenkin Helsinki-suositus: tyytyväistä hyrinää jokaisella vierailukerralla aiheuttava kahvila Gran Delicato Albertinkadun ja Kalevankadun kulmassa. Kävin siellä taas eilen lounasaikaan syömässä parmankinkku-pastasalaatin ja juomassa maailman parhaan kahvin. Kyytipojaksi tilasin vielä tuoremehun joka oli ilmeisesti vasta puristettu appelsiineista ja maistui taivaallisen hyvältä. Hinnat täälläkin oikein inhimilliset, tämä alimman kuvan kattaus maksoi muistaakseni karvan alle 15 euroa.

Nyt käyn tiskaamassa alpakkaiset Wirkkalat ja laitan lisää kuvia kun ne kiiltävät puhtauttaan.

Two places absolutely worth visiting in Helsinki: Antiques shop Fasaani and Gran Delicato Cafe.

3 kommenttia :

  1. Mäkin kävin eilen tuolla Fasaani-antiikissa! Ihan hillitön paikka- ja varmaankin ihan hyvä, etten ole löytänyt tietäni sinne aikaisemmin :)

    VastaaPoista
  2. Fasaani on ihana ja Gran Delicato myös minunkin lemppareitani!

    VastaaPoista
  3. hei kiitti muistutuksesta,on pitäny käyä delicatossa jo monasti, nyt on mentävä ennenkö ei enää pääse!

    VastaaPoista