9.10.2011

Kevät-kesä-syksy-jouluvalotAvasin tunnelmavalokauden ja ripustin La case de cousin Paul -valopallerot kaupungissa ikkunaan. Harmaavalkoinen olohuone kaipasikin jo jotakin väriä; valosarjassa on kaivattuja kirpsakkaa limenvihreää, kirsikanpunaista ja neonpinkkiä. Sopivan ärtsyä! Tykkään tällaisista "jouluvaloista" joita voi surutta roikottaa vaikka ympäri vuoden. Toiset ympärivuotiset suosikkini ovat jo aikaa sitten Englannista hankkimani, mökin kuistille juurtuneet magnoliavalot.

The  evenings are now definitely dark enough for fairy lights. These ones from La case de cousin Paul are just the colour splash our livin room in the city needed.


10 kommenttia :

 1. Tykkään! Meillä on ollut samat pallot (valkoiset) koko vuoden ikkunassa roikkumassa. Just hyvät tunnelmavalot iltaisin eikä mitenkään erityisen joulutunnelmaiset.

  VastaaPoista
 2. Juuri näitä valoja olen suunnittelut hankkia lasten huoneisiin. Tämä väriyhdistelmä menisi tytön huoneeseen, jossa pääväreinä on valkoinen, pinkki ja vihreä.

  VastaaPoista
 3. Oijoijoi! Rakastuin heti noihin valoihin. Mistä olet ostanut omasi? Stockmanniltako?

  VastaaPoista
 4. Muakin on tuollaiset valoviritelmät houkutelleet pitemmän aikaa. Täytynee pitää silmät auki, jos jostain löytyisi juuri täydellinen versio.

  VastaaPoista
 5. Sinulla oli tuossa muutama postaus taaksepäin ihanan tunnelmallisia kuvia mökiltä pikkukoirineen. Ajattelin kysyä olisiko mahdollista saada postauksessa olleen suppilovahverokeiton resepti? :) Meillä oli viikonlopun saldona yhteensä 7,5 kg suppilovahveroita, joista on jo tehty kastiketta, mutta tuollainen keitto houkuttelisi myös!

  VastaaPoista
 6. Soppa tuli vetäistyä hatusta, mutta suurinpiirtein tällainen, Hesarin soppaohjeesta mukaeltu saattoi sen resepti olla:

  1 l tuoreita suppilovahveroita
  1 sipuli
  nokare voita
  1/2 l vettä
  1/2 kana- tai kasvisliemikuutio
  (1/4 pkt sulatejuustoa)
  1 dl kermaa
  2 rkl vehnäjauhoja
  tilkka valkoviiniä
  vähän mustapippuria

  Sienet ja silputtu sipuli paistellaan voissa kunnes sienten neste on haihtunut, lisätään jauhot. Sitten lorautetaan sekaan vesi ja liemikuutio, annetaan tovi porista. Molskautetaan sulatejuustonokareet joukkoon, annetaan sulaa. Lopuksi lorautetaan vielä kermaa ja viiniä ja ripsautellaan myllystä mustapippuria.

  VastaaPoista
 7. Ihanat nuo kirjaimet kaapin päällä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Ne ovat peräisin Merita-pankin valomainoksesta, kirppikseltä löytyneet.

  VastaaPoista
 9. Minulla on kesäpaikassa kahdet tuikut, joita voi myös pitää ympäri vuoden, kunhan muistaa sammuttaa välillä. Niitä on jo vuosia kutsuttu ns. himatuikuiksi.

  VastaaPoista