1.1.2011

Vuosi vihreässä talossa - Maaliskuu 2010Helmikuiselta matkalta kotiutin kauan himoamani matkamuistomukit, niistä tuli vihreän talon vakiokalustoa. Päädyin pitkä harkinnan jälkeen Sandersonin Sweet Bay -tapettiin, jonka urakoin kaupungissa makuuhuoneen seinään.

Maalle kertyi pieniä aarteita sieltä ja täältä: sisko löysi avaamattoman paketin keräilemiäni Riihimäen "lumihiutalelaseja" (en tiedä niiden oikeaa nimeä, paketissakin lukee vain "juomalaseja"). Vanha hieno keraaminen saunan mittari oli yksi tuttavan purkutalosta pelastetuista hienouksista.

These pictures are from March 2010.

Maaliskuun lämpötilat olivat vielä ilmeisesti aika hyytävät, vihreän talon keittiössä otetussa kuvassa on vasemman reunan oliiviöljy melkomoisessa kohmeessa. Mies hankki laajakulmalinssin ja opettelin ahkerasti saamaan sillä kuvatessa nurkat suoriksi.

Kierrätyskeskuslöytötuolit odottavat eteisessä vielä sijoituspaikkaa. Vieressä roikkuu Vuokon tikkitakki, johon sonnustaudun talvisilla halonhakureissuilla ja ulkohuussiin köpötellessä.

Edistynyt versio Blurb-kirjastani saapui maaliskuussa postitse. Siinä on hienot kansipaperit ja kaunis mattapintainen paperi, kertakaikkiaan mainio tapa säilöä iso läjä kuvia yksiin kansiin. Alkuvuoden talvimaisemat pääsivät tähän versioon mukaan.

14 kommenttia :

 1. Hei pitkästä aikaa!
  Aivan mieletön tuo valokuvakirja! Ostaisin heti, jos olisi myynnissä. Sinun ja Liivian rohkaisemana tein aikoinaan pari pikkukirjaa Ifolorilla ja ihan tyytyväinen olin niihinkin. Hyvää vuotta 2011!

  Johanna

  VastaaPoista
 2. Tuo Vihreän talon valokuvakirja on aivan ihana, täynnä ihania tunnelmakuvia!

  Ja mikä Valmet-mittari! Ei kai kukaan voi jättää purkutaloon Finnish Design -leimattua keraamista perinnemittaria?


  Tykkään myös noista kierrätyskeskustuoleista, ne ovat kauniin malliset.

  VastaaPoista
 3. Upea kirja! Ja mainio idea tallettaa kauniit kuvat yksiin kansiin! Pitaakin kokeilla itsekin jotain saman tapaista.

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija löysi vuodenvaihteen kunniaksi kauniin erilaisen blogin, ihana, jään lukijaksi. Upea kirja!

  VastaaPoista
 5. Tuo kirja näyttää upealta. Minullakin olisi yksi kirjaprojekti, joka pitäisi jaksaa tehdä. Käsittelitkö kuvia mitenkään? ihan kuin olisin joskus kuullut, että kuvista tulee hieman tummia tuossa kirjassa ja pieni ylivalottaminen toimisi?

  VastaaPoista
 6. Ihania tapettivalintoja vihreässä talossanne! Odotan ihan innosta pinkeänä, että pääsen myös tapettikuoseja katsastelemaan (toivottavasti budjetti riittää...).

  Mahtava tuollainen kuvakirja!

  VastaaPoista
 7. Hei! Ovatko nuo Vuokon tikkitakin kanssa samassa kuvassa olevat tuolit Lahden kierrätyskeskukselta? Taisin kesällä kuolata samoja ihanaisia, mutta jätin ostamatta, kun niitä oli vain kolme ja tarvitsisin neljä. En ole oikein vieläkään niitä unohtanut ja nyt vielä pirulaiset tulivat kummittelemaan! :) Mutta, kiva tietää että löysivät hyvän kodin ja onnittelut sinulle hyvästä löydöstä. Ehkä se minuakin vielä onni potkaisee... :)
  Kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
 8. Oh, kiitos kaikille kommenteistanne ja tervetuloa mukaan lukemaan Johanna! Pauliina, mun kokemukseni mukaan kuvista tulee inasen tummempia valmiissa kirjassa, kannattaa vähän ylivalottaa jos haluaa oikein valoisaa tunnelmaa :)

  Anonyymi, tuolit eivät ole Lahdesta - joku muu on siis saanut haavetuolisi omakseen... Varmasti tulee vielä sopiva tuolinelikko sinuakin vastaan :)

  VastaaPoista
 9. Hei!

  Teen juuri häistämme kirjaa samassa osoitteessa. Minkä kokoinen oma kirjasi on?

  ps tykkään blogistasi

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, kiitos, huippua että tykkäät! Mun kirjani on se Blurbin "standard landscape", 25x20cm.

  VastaaPoista
 11. Uuh, pakahduttavan kauniita kuvia! Pysäyttävin edelleen silti pikku koiranen. Toivottavasti tapaamme pian!

  VastaaPoista
 12. Yhdyn edellisten suitsutukseen. Ihan mielettömän hieno kirja, ostaisin myös heti, jos olisi myynnissä. Ja tämä blogi on myös ihana, ihana, aivan ihana! :)

  VastaaPoista
 13. Hei mahtavan näkönen kirja. ja mikä parasta mattapintaiset sivut!

  Onko sun kotia esitelty joskus trendissä? Muistan muutamia ainakin sohvan ja v.pun tuolin joita ihastelin lehdestä vuosia sitten :)

  Ottamissasi kuvissa on kaunis tunnelma, tulee hyvälle tuulelle!

  -Heidi

  VastaaPoista
 14. Moi Heidi! Juu kotini on ollut Trendissä muinoin :) Hauskaa että muistat sen. Blogin uumenista löytyy jutusta postuskin: http://vihreatalo.blogspot.com/2008/11/hitaasti-hyv-tulee.html

  VastaaPoista