21.1.2011

Purkit, purkit

Erilaisten purkkien ja emaliastioiden hankkiminen alkoi jo kauan ennen kuin vihreästä talosta tuli oma. Myöhäisistä teinivuosista asti olen tainnut kirpputoreilta ostella esineitä sillä ajatuksella että jonakin päivänä minulla on talo johon ne sopivat. Sininen kahvipurkki on näistä ostoksista ensimmäisiä, Sanna Annukan suunnittelema Kanteleen kutsu -purkki viimeisin. Niiden väliin, vuosien varrelle solahtavat muut; miehen löytämät Union Jack -tarjottimet, Hietalahden kirpputorilta Helsingistä ostettu naamiaispurkki, Kuja ja Muija -purkit Marimekkovuosilta ja Finelin sydänkulho latelaisesta osto- ja myyntiliikkeestä (lempikauppani, jota ei taida enää olla).


My tin jar and enamel bowl collection on the kitchen shelves. I remember the times I bought the first one of them, the blue and white "kahvia" (coffee) tin. I´ve dreamed of a house of my own and collected nice thrifted things for it since I was a teenager, years ago.
13 kommenttia :

 1. Täytän pian 19 vuotta, ja minulla on varastoissamme ainakin viisi banaanilaatikollista astioita, purnukoita ja muita rakkauksia odottamassa omaa kotia. Olen kerännyt niitä jo monta vuotta.

  Olen heikkona 70-luvun muotoiluun.

  VastaaPoista
 2. Hauska tutustua toiseen purkkiaddiktiin! http://virveriikka.blogspot.com/2010/10/purkkeja-ja-lankeamuksia.html Kahvikannusi ovat myös ihania. Minullakin oli tuollainen kun opiskelin 70-luvulla. Se oli punainen ja annoin sen 80-luvulla lapsilleni hiekkalaatikkoon! Nyt kun sitä ajattelen en voi kun kauhistella tekoani... :(

  VastaaPoista
 3. Hei, pakko kysyä, että mistä olet löytänyt sinisen Pehtoori-pannun. Myin omani kirpparilla Tampereella ja voisko olla niin hyvin asiat, että se on päätynyt sinun hyllyysi?

  VastaaPoista
 4. Äidilläni on tuollainen sydänkulho. En ole koskaan ajatellut sitä mitenkään ihmeellisen kauniina esineenä, mutta kun nostit sen tällä tavalla esille, tajusin että sehän on oikeasti aika hieno. Jännää, miten asiat saavat uusia mittasuhteita!

  VastaaPoista
 5. Kauniita purkkeja ovat. :) Mullakin on komeilleet peltipurkit hyllyssä jo lapsuudenkodissani ja yhä edelleen olen heikkona niihin. Kaikki omistamani ovat "vain tulleet jostain" eli kirppareilta en ole niitä haalinut. Kirpparihinnat kun ovat ainakin täällä todella ylihintaisia..

  VastaaPoista
 6. Täällä kans toinen purkkihullu. Minä en tiedä mihin niitä enää saa mahtumaan kun on tullut "vähän" keräiltyä :)

  VastaaPoista
 7. Ihania, ihania! Peltipurkkihullu täälläkin, lisäksi tietysti erilaisia lasipulloja tulee hamstrattua.. Pari Pehtooriakin tuolla näemmä<3

  VastaaPoista
 8. Täällä on niin mukava käydä, että annoin sinulle ja blogillesi tunnustuksen !
  Ei velvoitteita :)
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 9. Voi sinulla on ihania Pehtooreja! Ja vielä kaksi! ...se on jotenkin epäreilua, kun minä en ole vielä löytänyt omaani... :) Ihania purkkeja olet keräillyt. Pidän muutenkin blogistasi ja tyylistäsi. Blogiasi on kiva lukea.

  VastaaPoista
 10. Aivan on ihania purkkeja!!! :)

  VastaaPoista