7.2.2019

Raksapäivitys: kylppärisuunnitelmat ja kaakelia näkyvissä!

Kaupallinen yhteistyö: Temal & Partners 


Ah kattokaa, talon yläkerran kylppärin seinissä on jo kaakelia! Meidän urakoitsija on tehnyt huippua työtä, hyrisen onnesta. Nyt näette muutenkin millaiset suunnitelmat kylppäreiden suhteen on tehty ja mitä tuleman pitää.

Halusin pitää kylppäreiden matskuhankinnan mahdollisimman yksinkertaisena ja etsiskelin paikkaa josta saisin ostettua kaiken kerralla. Talon sisätilojen urakoinnissa riittää muuttujia ja totesin että haluan ehdottomasti niputtaa kylppärihankinnat yhteen liikkeeseen ettei homma mene yhtään enempää silppuiseksi kuin on pakko. Ja se palvelu painoi tietty taas vaakakupissa paljon. Kun on isoista hankinnoista kyse, halusin löytää paikan jossa ollaan liikeellä hyvillä hyrinöillä ja oikealla aaltopitudella.

Törmäsin työkuvioissa Temal & Partnersiin ja kävin visiitillä heidän myymälässään Kylpyhuonekeskuksessa Helsingin Runberginkadulla. Sieltä löytyi sitten mainion palvelun lisäksi yhden katon alta kaikki kylpyhuoneeseen tarvittava mun maun mukaan: Pukkilan kaakelit, Temalin allaskalusteet ja peilit, Hietakarin lasiseinät ja Rej Designin pyyhekuivaimet. Sovimme samalla myös yhteistyökuviosta jonka myötä kirjoittelen tänne blogiin tarkemmin tästä kylpyhuoneiden suunnittelu- ja toteutusprosessista.


Kaakelivalinnoissa päädyin klassikoihin. Aina kun olen astellut kylpyhuoneisiin joissa on kiiltävä valkoinen 15 x 15cm laatta seinissä ja vaalea hunajakenno lattiassa, olen huokaillut kuinka kauniilta ne näyttävät.  Nämä laatat ovat Pukkilan Harmony Arquitectos värissä Broken White ja 6-kulmainen Natura valkoisena. Hunajakenno-lattialaatta ei nimestään huolimatta ole vitivalkoinen vaan hiukan harmahtavan beessihtävän lämmin. Ja seinälaattaankin valittiin hiukan kellertävään taittava valkoinen, että kokonaisuudesta tulisi valkoisuudestaan huolimatta kotoisa. Saumoista tulee seinissä ja lattiassa molemmissa keskiharmaat, jotta laattojen muodot ja ladonta erottuvat. (Yllä olevassa kuvassa saumausta ei ole vielä tehty, mutta toiveissa olisi että valmiiksi saumattuna seinät näyttäisivät suht koht tuollaiselta. Saumaus on tehty eilen ja jännään juuri tulinkohan valkanneeksi asteen verran liian tumman saumaharmaan - katotaas kuin käy. On tää yhtä jännitysnäytelmää näiden omien valintojen valmistumisen seuraaminen!)

Maailmahan on kauniita kaakeleita pullollaan. Kylpyhuonekeskuksessa on nähtävillä Pukkilan kaakeleista aika mukavan kokoinen valikoima, mutta jos haluaa tutkia vaihtoehtoja vielä reilummin niin myös Pukkilan myymälä Vantaan Petikossa on hyvä paikka. Siellä on Temalin kalusteitakin ja yhtälailla mukavia ja  huippuasiantuntevia myyjiä jotka ovat todella perillä kylpyhuoneiden saloista.

Kuva: Kylpyhuonekeskus

Kuva: Kylpyhuonekeskus

Yläkerran kylppäri tulee kalusteiden osalta näyttämään suurin piirtein tältä. Allaskaluste on Temalin Stella koossa 72,5 x 45 cm. Allaskalusteen päälle tulee tummakehyksinen Modula-peili, myös Temalilta. Näissä kuvissa ei näy vielä samassa tilassa oleva sauna. Palataanpa siihen myöhemmin.

Ammeen malli on kuvassa kantikas, mutta olen iskenyt silmäni yhteen pyöreämpimuotoiseen... Kuvasta poiketen ammeenkin päälle on näillä näkymin tulossa korkea suihku. Suihkut ja hanat kuuluvat meillä talopakettiin, ne toimitetaan ja asennetaankin Designtalon toimesta. Teräksen väriä on sieltä suunnalta tulossa.

Kuva:Kylpyhuonekeskus
Kuva: Kylpyhuonekeskus

Alakerran kylppäri on pienempi kuin yläkerrassa, mutta sielläkin on suihkuttelumahdollisuus. Allaskaluste on sama Stella kuin yläkerrassakin, tykkään sen emalialtaan mallista todella paljon. Suihkuseinä on Hietakarin Bläk-sarjaa. Pyyhekuivain on Rej Designin sähkötoiminen Tango. Sen saa tilauksesta missä vain RAL-värissä, vakiovärit taisivat olla kromi ja valkoinen. Mustahan siihenkin valkattiin, vaikka kaikenlaiset herkkuvärit kyllä hetken verran houkuttivat!


Hiukan väriä kylppäreihin kuitenkin vielä kaipaan ja ajattelinkin lisätä sitä allaskalusteeseen - ne saa tilauksesta ihan missä vain NCS-värissä. Vakioväreissäkin oli toki useampi vaihtoehto, mutta niistä ei mikään sykähdyttänyt nyt oikealla tavalla. Noissa kuvissa laatikostot on nyt toistaiseksi merkattu mustaksi, mutta mustaa on minusta jo kylliksi lasiseinissä, peilin kehyksissä ja pyyhekuivaimessa. Jotakin pehmeää kaipailen noiden muiden kylppärin materiaalien seuraksi ja tällä hetkellä vahvimpana ehdokkaana pyörii tuo Tikkurilan Angora (Tikkurilan sävyjen NCS:t näkee näpsästi heidän nettisivultaan). Puntaroin vielä jääkö se liian hempeäksi. Peli on siis vielä auki ja kaikki värisävyt mahdollisia. Että jos siellä jollakulla on joku ihana väriehdotus niin kommenttilootaan vain, kaikki sävy-ideat ilolla vastaanotetaan!

Ja palataanpa kylppäreihin taas kunhan hommat raksalla edistyvät.

4 kommenttia :

 1. Kauniita ja ajattomia valintoja. Varmasti on todella jännittävää nähdä omien suunnitelmien lopputulos!

  Oliko tämä peilikin Nurmesniemen suunnittelema vai vaan se Modula-allas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, peili onkin altaan kaveriksi myöhemmin suunniteltu - korjataanpa tekstiin!

   Poista
 2. Hei! Kiinnostais nää pienempien kylpyhuoneiden laattavalinnat, aiotteko laittaa pieneen tilaan myös tuollaiset ”lattialistalaatat”?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pieneen kylppäriin tulee myös nuo holkkalaatat. Kaikkiin kosteisiin tiloihin tulee sama laatoitus.

   Poista