9.2.2019

Raksapäivitys: tässähän täytyy alkaa jo tuumailla muuttoa


Raksalla on taas homma edennyt siihen tahtiin että tukka vain hulmuaa. Maalausurakoitsija aloitti tiistaina ja koko yläkerta on pian tasoitettu ja hiottu pohjamaalia varten. Heti kun pohjamaali on paikallaan, aloitan pintamaalien värien testimaalauksen ja lopullisen valinnan. Kuumottavaa valita ne nyt kerralla kaikki, mutta olen kyllä toisaalta ehtinyt pitkän aikaa niitä jo fiilistellä ja tuumailla. Yhtään valkoista seinää ei siis ole tulossa, kaikkiin seiniin maalataan joku sävy.


Yksi suosikkinäkymä lisää: yläkerran aulasta kurkkaus pieneen kodinhoitohuoneeseen. Olen niin tyytyväinen että tässä tuli tehtyä viime metreillä sisustuksellinen u-käännös. Alunperin tilan seinät piti maalata ja tasoittaa, lattia kaakeloida ja koppero koneiden lisäksi täyttää komeroilla.  Mutta sitten se alkoikin tuntua epäinnostavalta ratkaisulta. Viime hetkellä hoksasin että jospa kaakeloidaankin seinät, jätetään komerot pois ja tehdään tilasta minipieni pesutupa. Innostus palasi ja nyt tuo alunperin sivuseikkana mukana kulkenut tila onkin yhtäkkiä ihan todella kiva.

Kaakeloija on tehnyt niin jämptiä ja hienoa jälkeä että hyrisemme tyytyväisyyttämme. Siksikin oli ilo lisätä kaakeloitujen pintojen alaa.


Meidän makkari vastatasoitettuna tänään. Tajusin muuten että kunhan maalaustyöt parin viikon sisään valmistuvat, poistetaan suojaukset ikkunoistakin lopullisesti. Yhden sortin lahjapaketin avaaminen sekin - emmehän ole vielä lainkaan kunnolla nähneet millaisia maisemapostikortteja kustakin akkunasta avautuu. No tuskin postikortteja sittenkään, tiiviisti rakennetulla pientaloalueella ovat näkymätkin niukat. Mutta näkymiä kuitenkin!


Ensimmäinen pohjamaalattu huone, vierashuone yläkerrassa. Kissa vieköön, täytyy ruveta funtsaamaan millainen sänky tänne laitetaan jotta huone pääse mahdollisimman pian valmistuttuaan sitten majoittamaan jonkun. Muutenkin totesin tänään että täytyy varmaankin alkaa jo vähän tuumata milloin mahdollisesti muutettaisiin ja henkisesti vähän valmistautua siihen. Nyt aletaan olla melkoisen lähellä valmistumista emmekä ole suoneet vuokra-asunnon irtisanomiselle emmekä pakkaamiselle vielä ajatustakaan. Rakentamisen alkaessa laskeskelimme muuton mahdollisesti osuvan kesälle, mutta ei tässä kyllä taida enää niin kauan nokka tuhista. Hetki menee vielä, mutta ei ehkä niin pitkä hetki.

On toki vielä tekemistä ennen sitä muuttoa, valintojen ja päätösten urakka jatkuu. Seuraavaksi alan syventyä väliovien ihmeelliseen maailmaan. Jätän listoituspäätökset tuonnemmaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti