22.2.2019

Raksapäivitys: kaakelirakkautta

Kaupallinen yhteistyö: Temal & Partners


Niin ne vain alkavat pinnat talolla pikkuhiljaa valmistua. Ensimmäisten joukossa kylpyhuoneiden kaakeloinnit, jotka lähtivät etenemään vauhdilla kun saatiin lattiavalun kosteusmittausten jälkeen lupa aloittaa. Valkkasin Temal & Partnersin valikoimasta kylppäreihin ja kodinhoitohuoneisiin kaikkiin samat Pukkilan klassikkokaakelit. Seiniin tuli Harmony Arquitectos koossa 15 x 15 cm sävyssä Broken White. Se ei ole aivan vitivalkoinen vaan taittaa hiukan kellertävään. Lopputulos sillä laatoittaessa on kuitenkin yleisilmeeltään tosi valkoinen, muttei kalsea vaan lämmin.

Lattiaan laitettiin Natura-sarjan kuusikulmainen laatta värissä Valkoinen. Tuo Natura-sarjan valkoinen ei siis ole millään muotoa vitivalkoinen sekään, vaan kaunis lämmin harmahtava luonnonvalkoinen. Hypistelin tätä väriä moneen otteeseen Temal & Partnersin Kylpyhuonekeskuksessa Helsingin keskustassa Runeberginkadulla ja mietin olisiko järkevää valita valkoinen lattialaatta ja lopulta päätin elää reunalla. Eikä se ole yhtään liian valkoinen vaan just hyvä! Kontrasti seinälaatan värin kanssa on harmoninen ja kaunis.

Natura-sarja on siitä huippu että siihen on saatavilla kaikenlaisia superhienoja erikoiskappaleita kuten listoja, holkkalaattoja ja nurkkapaloja. Niitä halusin ehdottomasti käyttää meidän kylppäreissä - niistä tulee juuri sellainen ihana kauniin vanhan yleisen saunan tai kansankylpylän fiilis. Lattianrajaan laitettiin siis holkkalaattaa ja nurkat viimeisteltiin ulko- ja sisäkulmilla.
 

Nyt lattian sävy nousee tuon holkkalaatan verran seinälle ja tekee kokonaisuudesta tosi kivan ja viimeistellyn mun silmääni. Vietin tänään tovin jos toisenkin kylppärin ovella ihastelemassa laatoittajan kädenjälkeä. Mikä huolellisuus! Noita hunajakennolaattoja ei saa verkotettuna vaan ne on ladottava yksi kerrallaan. Ja kattokaa nyt tuota tarkkuutta millä koko tuo laatoitustyö on tehty - aivan mieletöntä. Ei millinkään heittoa missään vaan jälkeä jossa silmä lepää.

(Jos joku kaipaa aivan huippusärmää ja mukavaa laatoittajaa pääkaupunkiseudulla niin minä voin mielelläni antaa vaikka sähköpostitse suosituksen Makkosen Arista!)

Lattiat ovat nyt kuivumassa ja ensi viikolla saumataan. Sauman väriksi tulee sama Weberin Medium Grey kuin seinissäkin. Ja enpä malta odottaa että allaskaluste ja saunan lasiseinäkin saapuvat. Niistä lisää tuonnempana, palaan asiaan kun kylppärihommat taas etenevät.


Ja sitten vielä kurkkaus pieneen kodinhoitotilaan jonka laatoitus myös tänään eteni lattian osalta. Tai siis oikeastaan pesutupaan, sellainen siitä on nyt tunnelmaltaan muodostumassa. Tilaan ei tule siis muuta kuin pesukone ja kuivuri, jokin kaunis kuivausteline ja pyykkikorit tai kaksi.

Ja sitten loppuun vielä nopsa kurkistus yhteen toiseen laattavalintaan, nimittäin eteisen lattiaan. Sinnekin tulee Kylpyhuonekeskuksesta löytynyttä Pukkilan Natura-laattaa. Mutta vähän erilaisessa koossa ja aika herkussa värissä... Eteisen lattian tekoon on vielä hetki aikaa mutta en malttanut olla ottamatta muutamaa kaakelia jo laatikostaan ja mallaamatta niitä tulevaan ladontaan.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti