6.11.2017

Sumppi tulilla



Jos ei huvita hyrskäyttää kahvinkeitintä kurnuttamaan vain yhden kupillisen takia, voi sumpit keittää mökillä myös toisin. Silloin suodatushomman hoitaa vanha kunnon posliininen Arabian Tip Tip. Vesi kiehahtaa puuhellalla, joka on tähän aikaan vuodesta joka tapauksessa usein tulilla keittiötä lämmittämässä. Kylmästä astiakomerosta esiin nostettu kuppi kannattaa lämmittää sekin hellan nurkalla, muuten vasta tippunut kahvi jäähtyy alta aikayksikön.

Sumpin keittoon liittyy muutamakin arkea sulostuttava kirppislöytö vuosin varrelta. Tip Tip -suodattimen lisäksi kaunis turkoosi Antti Nurmesniemen Finelille suunnittelema Pehtoori-emalipannu ja kahvinporojen kotina toimiva vanha metallinen kahvipurkki. Niitä hypistellessä ja tulen rätistessä hellassa tulee aina jotenkin erityisen kiva fiilinki.




2 kommenttia :

  1. Ihanan värikäs kuppi. Ja niin tunnelmallinen kahvinkeittotapa <3 Hyvää tiistaita! :)

    VastaaPoista
  2. Tip tip, kätevää! Pitkään haaveilin aidosta arabialaisesta kunnes löysin eräästä tanskalaisesta halpiskaupasta halvan posliinisen kopion. Tuolla onnistuu myös isolle porukalle kunhan on odotellessa hyvä jutunkertoja vieressä ja lantrivettä tarpeeksi ettei ensimmäinen pökrää vahvaan kahviinsa:)

    VastaaPoista