5.11.2017

Hiljainen tienoo


Pitkästä aikaa mökillä. Talo oli hiljainen, niin kuin tienoo sen ympärilläkin.

Mökkielo solahtaa lyhyelläkin visiitillä nopeasti uomiinsa. Villasukat jalkaan, jalat tohveleihin. Sähköt päälle pääkytkimestä. Tuli hellaan, patterit lämpiämään. Ruokakassin purkamisella ei ollut kiire, talossa oli niin kylmä että ei paljon jääkaapille hävinnyt. Puin jo kaupungista lähtiessä mukavat olovaatteet automatkalle päälle, ei tarvinnut hytisten niitä vaihtaa. Läjä vilttejä sohvalle ja niiden alle pienten koirien kanssa odottamaan kylmyyden kaikkoamista.

Kun talo lämpeni, ryhdyin hommiin. Tällä kertaa kyydissä oli nippu ihania mattoja, niiden kuvaaminen oli tämän viikonlopun työ. Torstaina näette mitä sain niiden kanssa aikaan.4 kommenttia :

  1. Mikä kaunis harmaan sävy seinissä on?

    VastaaPoista
  2. Hymyssä suin luin tuota tuloasi maalle:) Juuri noin teimme mekin vuosikaudet kun saavuimme tänne into mummis_house , ennen kuin sitten jäimme tänne pysyvästi asumaan. Jääkaappiin ei ollut kiire laittaa ruokia, tulet puuhellaan ja kahteen pönttöuuniin. Muitten huoneiden ovet kiinni jne. Päällä oli tietenkin talvella untuvatakit, kunnes talo lämpeni, saattoi jo vaihtaa hieman ohuemman takin:) Mutta, hauskaa oli ja illalla jo päästiin rantasaunaan ja avannosta otettiin vesi. Tunnen niin tuon fiiliksen, sinne on aina mukava mennä, vaikka se työlästä onkin, niihin kotioloihin verrattuna. Nykyisin ihmettelemme, kuinka me niin usein jaksoimme ensin ajaa maalle kolme tuntia perjantaisin ja sunnuntaina, kun leiri oli pystyssä ja parhaimmillaan, piti jo palata kotiin. Mukava seurata touhujasi ja seuraavaksi matto stailaustasi. Niin, oletteko ajatelleet, että ilmalämpöpumppu voisi olla nopea ja helppo tapa saada alkulämpö taloon? On kuulemma halvempaakin, kuin suora sähkölämmitys. No, nykyään meillä on niitä kaksikin, talon molemmissa päissä ja kun palaamme lomiltamme saa niillä todellakin nopeasti lämpöä ja sitten jo alkaakin pönttöuunit luovuttamaan omaa ihanaa lämpöään. Sähköpatterit meillä on ainoastaan +12 - +15 asteessa aina. Olette tehneet talostanne kauniin, niin kotoisa ja aikakaudelleen uskollinen!

    VastaaPoista
  3. Ilmalämpöpumpun voi myös laittaa etukäteen puhelimella päälle :)

    VastaaPoista