27.2.2017

Älyttömän hyvä fenkoli & avokado bruschetta


Kävin taannoin ystävien kanssa lasillisella tässä meidän nurkilla ihanassa viinibaarissa ja söin siellä parikin inspiroivaa pientä annosta. Yksi niistä oli superhyvä bruschetta jonka päällä oli avokadoa ja fenkolia. Enpä ollut hoksannut että ne kaksi toimisivat yhdessä noin hyvin, mutta kylläpä vain tomivatkin! Tätä herkkua täytyi heti yrittää kotioloissa toisintaa ja aivan hyvää tuli tästä omasta versiostanikin. Toimisi mainiosti vaikka juhlien pikkusuolaisena tai alkupalana isommalle ruoalle. Ja tässähän ei ole mitään eläinperäistä, joten passaa vegaaneillekin. Laitanpa nyt reseptintapaista tulemaan jos joku siellä innostuu kokeilemaan.

Fenkoli Avokado Bruschetta

2 kypsää avokadoa
1 pieni fenkoli
nippu tuoretta korianteria
sitruunamehua
suolaa
oliiviöljyä

6 pientä viipaletta hyvää leipää (mulla oli Kanniston Levain)

Leikkaa fenkoli ohuenohuiksi siivuiksi. Anna viipaleiden hetken marinoitua parissa ruokalusikallisessa sitruunamehua, lorauksessa oliiviöljyä ja hyppysellisessä suolaa.
Pilko avokadot kuutioiksi ja sekoita fenkolin joukkoon. Tarkista seoksen suola ja lisää jos on tarvis. Silppua sitten vielä joukkoon reilusti tuoretta korianteria.

Paahda leipäviipaleita uunissa 225 asteessa kunnes ovat kullanruskeita ja rapsakoita, ehkä vajaat 10 min.

Lusikoi avokado-fenkolisekoitus leiville. Päälle voi vielä pirskotella oliiviöljyä, hiukan lisää korianteria ja rouhia mustapippuria. 

Ja sitten ääntä kohti!


Täytyypä käydä syömässä läpi tuota Bas Bas Viinibaarin pikkusyötävien listaa useamminkin - luulenpa että sieltä löytyy tosi monta kotikeittiöön sovellettavaa yksinkertaisen hyvää herkkua. Ja jos/kun löytyy niin lupaan palata asiaan!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti