17.2.2017

Sisustajan Östermalm - vinkkejä pariksi tunniksi Tukholmaan

 

Jatketaanpas edellisen postauksen Tukholma-juttuja! Design-kiertoajelun* jälkeen minulle jäi pari-kolme tuntia aikaa luuhata Tukholmassa ja päätin käyttää sen tekemällä pienen inspirotiumiskävelyn Östermalmilla. Aloitin Dusty Decosta (Brahegatan 21), joka on tosi kaunis vintage-sisustuskauppa. Sen valikoimassa on paljon klassikoita, mutta myös kaikkea muuta hauskaa ja leikkisää. Ja Brahegatanin myymälä on ihan tosi kaunis - vintagekalusteilla ja -valaisimilla on siellä paljon tilaa ypärillään ja värejä on yhdistelty tosi taitavasti. Siellä täällä on kauniita mattoja, taidetta ja kukka-asetelmia. Kaupan sisäänkäynnissä on myös tuollainen täydellisen kaunis kukkaputiikki. Otin tuolla ehkä miljoona kuvaa puhelimeeni muistiin, tykkäsin niin paljon. Tällainen vintagesisustuspuoti Suomeenkin!

Dusty Decosta haahustelin muutamien sisustus- ja lifestylekauppojen kautta lounaalle. Matkan varrelle osuivat mm. seuraavan listan liikkeet. Linkit johtavat karttasivulle, josta näet niiden sijainnin - ovat tosi lähekkäin Östermalmilla kaikki.
 • Lagerhaus Sisustuksen pikkutavaraa edullisesti. Vähän samaa henkeä kuin Granitissa (pelkistettyjä kuoseja, puuta, marmoria jne.), mutta hinnoiltaan halvempi ja joukossa myös krääsää.
 • Zara Home Runsautta ja romantiikkaa, paljon värejä ja kuoseja. Valikoima on minusta jotakin aivan muuta kuin muissa ketjusisustusliikkeissä, siksi täällä on ihan virkistävää pyörähtää.
 • & Other Stories Vaatteiden ja kenkien lisäksi mainio kosmetiikkaosasto, josta löytyy kotiin hyväntuoksuisia saippuoita, rasvoja ja kynttilöitä. Myymälä löytyy nykyään myös Helsingistä.
 • Aplace Tässä vaatekaupassa on tosi kivasti valittu merkkivalikoima ja joukossa muutamia taiten valkattuja sisustusjuttuja.
 • Byredo Lounaspaikkaani vastapäätä oli Byredon myymälä, jossa kävin nuuhkimassa jumalaisia tuoksukynttilöitä.
 • Illums Bolighus Tanskalaisen sisustustavaratalon hyllyiltä löytyy hillitön määrä designmerkkejä, erityisesti sisustuksen pikkutavaran puolelta. Valikoimaan kuuluat mm. Hay, Ferm Living, By Lassen, Normann Copenhagen ja moni moni muu. Kävin tuolla hypistelemässä yhtä tosi kaunista Steltonin teräskannua, jota mun on tehnyt mieleni jo pidemmän aikaa... ei vielä lähtenyt mukaan.
 • Svensk Tenn Lisätäänpä tähän listaan vielä tuo edellisessä postauksessa mainittu Svensk Tenn. Kauniita esineitä, huonekaluja, värejä, kuoseja ja materiaaleja isossa, tosi inspiroivassa myymälässä.  
(*Design-risteilyn Tukholmaan tarjosi Tallink Silja Oy)
 Lounasta söin tällä reissulla pikkuruisessa Hawaii Pokessa. Valkkasin siellä tuollaisen pokekulhon, jossa oli riisin lisäksi mm. raakaa lohta, edamamepapuja, mätiä, retikkaa, miso cole slaw:ta ja chilimajoneesia. Oli tosi hyvää! Ravintolassa on vain muutama istumapaikka ja suurin osa asiakkaista taisikin ostaa lounasannoksensa mukaan. Mutta yksin tai kaksin liikkuessa tuonne mahtuu varmasti hyvinkin myös paikan päälle syömään.

Pari muutakin hyväksi havaittua lounaspaikkaa noilla Östermalmin nurkilla ovat kiva hampurilaisketju Vigårda ja Östermalmin kauppahallin monet ravintolat. Vanha kauppahalli on remontissa ja tällä hetkellä kauppiaat ovat väistötiloissa aivan työmaan vieressä. Moderni väliaikaistila on remppaevakosta huolimatta myös tosi tunnelmallinen ja hieno!

Ja sitten vielä tuliaisosastolle.Aika monesti matkoilla ostan tuliaiseksi jotakin kulutustavaraa tai lehtiä. Tälläkin reissulla hain kotiinviemiset marketin hyllyltä. Ensiksikin läjä ruotsalaisia sisustuslehtiä. Näitä löytää aivan hyvin suomalaisten kauppojenkin lehtihyllyiltä, mutta itselleen tuliaiseksi voi hyvin napata kerralla paksun nipun. Tällä kertaa valkkasin ostoskoriin Residencen, Elle Interiörin ja Plaza Interiörin. Lisäksi mukaan lähtivät vähän tyyriimmät MyResidencet - Residence-lehden vuosittain ilmestyvät kauniit paksut sisustuskirjaset. Jos ei vastaan tule yhtään markettia, saa lehtinipun haettua vaikka metroasemilla sijaitsevista Pressbyrån-kioskeista.

Ja sitten vielä lopuksi mun vakio-ostos Ruotsinreissuilta. On muodostunut perinteeksi sytyttää mökillä hellaan tuli ruotsalaisilla Solstickan-tulitikuilla. Tuo rasia on minusta hirmu hieno ja passaa niin hyvin Vihreän talon kyökkitunnelmaan. Pitää siis muistaa aina napata muutama puntti näitä kun naapurimaassa käy. Paras mahdollinen tuliainen siksikin että tulee varmasti käytettyä eikä maksa kuin pari euroa.
Toivottavasti tästä vinkki- ja linkkilistasta on jollekulle Tukholmaan menijälle iloa. Ja jos teillä on heittää lisää tärppejä mitä sisustamisesta innostunut voisi tehdä parissa tunnissa Tukholmassa niin laittakaahan kommentteja tulemaan. Erityisesti teidän tuliaisvinkit kiinnostaisivat :)

2 kommenttia :

 1. No hitsit, en tajunnut yhtään että oltiin samalla kiertoajelulla! Nyt vasta hoksasin kun muistin että Sami Sykkökin kiinnitti sun tulitikkuostoksiin huomiota. :D Ja voi kunpa voinut lukea nämä sinun tärppisi jo ennakkoon! Lagerhausissa olisin ainakin käynyt, itseltäni se unohtui tyystin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan harmitus! Ja lystikästä että tulitikut paljastivat :D

   Poista