4.9.2016

Syyskuinen iltakylpy


Menneen kesän paras asia maalla on ollut kylpeminen. Saunan terassin nurkalla on vanha valurauta-amme ja ammeen vieressä vanha lämminvesipata. Kylvyn valmistelu alkaa nostamalla amme puolilleen kaivokylmää vettä ja lämmittämällä padassa kiehuvaksi 70 litraa lisää. Koko operaatio kestää parisen tuntia. Lämmittämispuuhan palkitsee mieletön ulkoilmakylpy puiden latvuksia ja taivasta katsellen. Kun ammeen vesi alkaa jäähtyä, kaadetaan padasta ämpärillinen lämmikettä. Näin kylvyssä viihtyy helposti parikin tuntia. Ihan lopuksi heitetään vielä saunassa kunnon löylyt.

Elokuu taittui syyskuuksi ja kylpeminen on ihanaa edelleen. Ilta pimenee ja lepakot lentelevät saunan yli. Ammeesta ei malttaisi millään nousta.

17 kommenttia :

Mani kirjoitti...

Miten samettiset kuvat. Ämpärillinen lämmikettä ylsi tännekin.

Tuija kirjoitti...

Wou! Upeaa! Täytyyköhän minun muuttaa tassuammehaaveeni pihalle. 😃 Tuija

Elina kirjoitti...

Onpa hyvä idea! Mä olen aiemminkin ihastellut ulkona olevaa tassuammettanne, mutta tuo vanha pata siihen viereen voisi toimia meilläkin, kun sitä olemme saunasta pois kantamassa. Jes, ulkoilmakylvyt here I come!

Muuttuvakotini Päivi S kirjoitti...

Kuulostaa niin ihanalta :) ja varmaan menee keppoisasti pari tuntia ammeessa. En oo yhtään kade :/, heh.

Maria kirjoitti...

Minulla ollut kanssa jo pitkään haave ulkona olevasta ammeesta. Tuo vieressä oleva saunapata todella hyvä idea. Ihmeen vähän näyttää olevan vanhoja saunapatoja myytävänä eli saattaa mennä pieni hetki, ennen kuin saan oman ulkokylpylän valmiiksi. Onko teillä minkälainen savupiippu systeemi siinä saunapadassa vai onko sen mallinen, ettei moisia tarvitse?

musta hana kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää ihanalta.

Nalle kirjoitti...

Tämä jo mikä on sitä slow livingiä❤ Tulee jotenkin sellainen Japani-fiilis.

Annika kirjoitti...

Sä tiedät miten ihana se lämmikeämpärillinen on :)

Annika kirjoitti...

Suosittelen kyllä!

Annika kirjoitti...

Juu tuo padan mukaantulo teki hommasta ihan eri tavalla toimivaa. Meillä oli ennen pihassa pelkkä amme ja ei sitä kyllä juuri käytetty.

Annika kirjoitti...

Kun lämmittäminen kestää kuitenkin aika tovin niin sitten haluaa siitä valmiista kylvystä ihan eri tavalla ajan kanssa nauttiakin :)

Annika kirjoitti...

Tuossa padassa ei vielä ole minkäänlaista piippua, se vielä puuttuu. Ihme kyllä vetää silti ihan ok. Mutta ajatus olisi siihen piippu laittaa, jotta savut ohjautuisivat tuulisellakin säällä vähän loitommalle.

Annika kirjoitti...

Kiitos paljon musta hana!

Annika kirjoitti...

Kiitos kommentista! On se vain kovin ihanaa.

Annika kirjoitti...

Jotakin japanilaista on kyllä tuossa hitaassa lämmitysrosessissa! Kyl sitä kylpyä ihan eri tavalla sitten arvostaa kun se vihdoinkin on höyryävän lämmin :)

Marika kirjoitti...

Voi hyvä tavaton mikä tunnelma oikein huokuu tekstistä ja kuvista! ♥