3.9.2016

Kirppislöytö --- Vannerie Raffier -lastutuolit
Kirppisostokseni ovat tosi paljon harventuneet huippupäivistä. Johtuu ihan yksinkertaisesti siitä että kaikenlainen tarvittava mökille on tullut jo hankittua, eikä kaupunkikotiinkaan suurempia tällä hetkellä tarvita. Oikeastaan nykyään silmäilen kirpputoreilla lähinnä kahta asiaa: suomalaista designia keräilymielessä ja esine- ja huonekalupuolella klassikoita joista olen pidempään haaveillut. Mulla on tietyt hakusanat jotka naputtelen säännöllisesti fiiliksen mukaan Tori.fi:n ja Huuto.netin hakukenttään ja katson josko tärppäisi. Jotkut hakusanat ovat olleet käytössä jo vuosia. Yksi tällainen on ollut sanapari "Artek lastu".

Alkuviikosta tärppäs. Löytyi nimittäin kuuden setti näitä Vannerie Raffierin käsintehtyjä kastanjapuisia lastutuoleja, joita Artek on muinoin myynyt. Lukaisin netistä että pieni perheyritys on valmistanut tätä tuolimallia jo viiden sukupolven ajan Ranskassa - aika mahtavaa. Näitä kai sanotaan myös Corbusier-tuoleiksi siksi että Le Corbusier tykkäsi mallia käyttää. Lienevät kuuluneen myös Alvar Aallon joihinkin sisustuksiin. Metsästelin juuri tällaisia hiukan ikääntyneitä yksilöitä; tuliterästä pinnasta tykkäävät voivat käydä nappaamassa omansa Armaksesta Helsingin Vuorimiehenkadulta. Siellä olen niitä ainakin keväällä nähnyt.

Tästä kauniisti patinoituneesta setistä riittää pari saunan pukuhuoneeseen, pari mökin kuistille ja ehkä pari kaupunkiin ruokapöydän päätyyn. Pitää nyt hissuksiin tuumailla miten sijoitellaan. Tuolit ovat ikäisekseen aika hyvässä kunnossakin, tietty pientä rispaantumista siellä täällä näkyy. Mutta se on just osa viehätystä!10 kommenttia :

 1. Oi, nuo on kyllä niin ihanat! Mun sellainen salahaave, kun mitään paikkaahan noille ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salahaaveita on hyvä olla! Mä ajattelen että haavehtia pitää vaikkei kaikkea toteuttaisikaan :)

   Poista
 2. Oi ihanuus, minkä löydön oletkaan tehnyt. Ja vielä noin hyväkuntoisia ja monta. Varsinainen onnenpotku =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Mä ajattelin että jos edes pari löytäisi...

   Poista
 3. Aivan ihanat ❤ Onnea huippulöydöstä! Vanhassa vara parempi, pienet rispaantumiset ja kolhut eivät tosiaankaan haittaa mitään.

  VastaaPoista
 4. Onpa upeat! Noita ei tosiaan näy "ikinä missään", eli todella löytö :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harvoin kyllä näkyy! Mietin että johtuisiko siitä että ovat päätyneet aika usein pihakäyttöön ja sitten menneet ajan saatossa huonoon kuntoon...

   Poista
 5. Loistava löytö, onnea!! Mulla on nuo samat tuolit hakulistalla, mutta harvoin tulee vastaan. Uskallatko paljastaa, mitä noista pyydettiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tickler! En minä tarkkaa hintaa tohdi kertoa. Mutta sen verran voi sanoa että tosi tosi paljon halvemmalla kun jos ois uusia kaupasta mennyt hakemaan.

   Poista