14.6.2016

Uutta ilmetta pihaan ja puutarhaan
Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila


Olen tässä kevään aikana tehnyt tosi lystiä projektia yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Sain alkukeväästä heiltä mieluisan tehtävän kehitellä tuunausideoita puutarhaan kivaa Tuunauskoulua varten ja siitä kaikki sitten lähti. Aiemmin näittekin jo tähän projektiin tuunaamani betonilaatat, nyt tulee loputkin mun tekemäni puutarhatuunaukset!

Kaivelin maalla varastosta kaikenlaista uudistuksen tarpeessa olevaa. Nyt käsittelyyn pääsivät valurautainen kylpyamme, 50-lukulaiset puutarhatuolit ja istutuspöydäksi aikomani pikkupöytä. (Kansituolit jäivät vielä odottamaan freesausvuoroaan.) Myös pihassa olevat puuterassit tehoputsasin ja öljysin uudestaan Kelonharmaalla Valtti-terassiöljyllä.

Koko tämä tuunaussetti terassin öljyämisohjeineen löytyy nyt siis tuolta Tikkurilan tuunauskoulusta, käykäähän katsomassa! Siellä on kaikki tiedot käytetyistä maaleista, väreistä ja välineistäkin. Ja jos olet käsittelemässä tänä kesänä puuterassia niin katsastapa erityisesti se tehopesu, se teki terassin puhdistuksen tosi helpoksi ja öljyäminen terassiöljylastalla sujui sen jälkeen kuin tanssi. Tuolta Tikkurilan ideasivulta löytyy muuten kaikenlaisia huippuja ideoita kotiin, pihaan ja puutarhaan, kantsii selata. Ja löytyypä sieltä ohje niihin mun aiemmin tuunaamiini kuvioituihin betonilaattoihinkin.
Alla vielä ennen-kuva noista tuunattavista sekä kuistin lattialla napattu kuva maalipurkin kansista, josta näkee noista väreistä vähän osviittaa. Ja noissa tekstin yläpuolella olevissa kuvissa valmiit lopputulokset. Kylläpä vaan maalaamalla kalusteiden ilme muuttui yllättävän paljon. Kulahtanut puupinta ja nuhjuinen ammeen kylki ovat taas ihan uuden näköisiä. Oma suosikkini noista taitaa olla tuo ulkopuolelta harmaaksi maalattu valurautainen amme. Siitä tuli kyl puutarhan kaunistus, jossa aion juhannuksena kylpeä pitkään ja hartaasti.

(Kiitos vielä mestariöljyäjä Mikolle joka auttoi urakassa!)
2 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä. Toi amme ulkona on kiva.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Mahtava tunnelma näissä kuvissa. Värit tulee hyvin esiin tummaa taustaa vasten:)

    Amme pihalla on ihana idea. Siinä on tosi kaunis muotokin. Ja niin on noissa tuoleissa myös. Musta on kiva, että valitsit näihin tollaiset värit. Ei ihan perinteiset mut tosi hyvin yhteensopivat.

    VastaaPoista