10.6.2016

Mökin makuuhuoneessa


Maalla ei ole sen kummemmin viimeaikoina tehty sisustusuudistuksia. Kaik on niinkuin ennenkin. Mutta eilen innostuin vähän rymsteeraamaan kun ulkona sateli ja hoksasin että yli vuosi sitten ostamani kaunis koivuhylly on edelleen paikkaa vailla. Ruuvattiin se nyt yläkerran makkarin seinään pokkarihyllyksi. Soma hylly olisi melkein sopinut talossa ihan mihin huoneeseen vain - se on väriltään ja tyyliltään justiin tätä huushollia.

Nostelin hyllylle kirjojen lisäksi muutamia nättejä asioita; mm. Kerttu Nurmisen Nuutajärvelle muotoileman lasisen Karkkipurkin ja Gunvor Olin-Grönqvistin Valkosipulin Arabialta.

11 kommenttia :

 1. Kaunis hylly, meille tuli talon mukana samantyylinen ja on ehdoton suosikkihyllyni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tyylisiä varmaankin löytyy rintamamiestaloista vielä, jos on alkuperäistä kalustusta jäljellä. On kyllä tosi hieno!

   Poista
 2. Hei! Olipas mukava nähdä, mihin tuo hylly lopulta päätyi. Sopii tuohon kyllä todella hienosti! Meillä on samanlainen kolmella hyllyllä ihan kotona olohuoneessa. Lähetin sinulle tietoja tuosta hyllystä, silloin, kun olit sen hankkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se kolmen hyllyn versio on varmasti kans hieno. Onkohan se mittasuhteiltaan muuten samanmoinen kun toi kakshyllynen, mutta vain korkeampi?

   Poista
 3. Mikä näitten hyllyjen alkuperä on, onko kotimainen valmistaja? Minullakin on näitä mummun perintönä.

  VastaaPoista
 4. On kyllä kiva hylly, mulla vähän saman tyylinen.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä Aurinkokujalla, täytyypä käydä kurkkaamas!

   Poista
 5. Hyllyn nimi on Pojat-hylly. Sen on valmistanut lahtelainen huonekalutehdas Mikko ja pojat Oy, sittemmin Pekka Nupponen Oy. Hylly on muistaakseni ollut tuotannossa 50-luvun lopulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tästä tiedosta ja vastauksesta A-R! Kun ostin hyllyä osto- ja myyntiliikkeestä, sitä markkinoitiin mulle Aino Aallon suunnittelemana. Vähän sitä kyllä silloin epäilin... Tuo Pojat-hyllyn tarina on ihana, tekee hyllystä entistä sympaattisemman. Mä mietin tuota varmaankin monta kertaa vielä kun katselen sitä sängyn jalkopäässä, ja tuumailen millaista on huonekalutehtaalla mahtanut 50-luvun lopulla olla.

   Poista
 6. Hyvä, jos tiedoista oli iloa! Tarkemmin tuosta lähetin sähköpostissa 26.4.2015.
  Jos jotakuta vielä kiinnostaa, niin hyllyn on suunnitellut Erkki Nupponen, joka kuoli 1961. Hyllyä alettiin valmistaa 1964. Hylly on koivua ja päädyt jalavaa.

  VastaaPoista