29.6.2016

Birger Kaipiaisen Kiurujen yö


Tämän tapetin valkkaaminen kesämökin makkarin seiniin oli selviö jo ennen kuin koko mökistä oli tietoakaan. Rakkaus Birger Kaipiaisen suunnittelemaan, kotimaisen tapettitehdas Pihlgren & Ritolan valmistamaan Kiurujen yö -tapettiin on kestänyt aikaa parikymppisestä asti. Eikä ole haalistunut vieläkään, vaikka olen katsellut sen sinistä väriä tuossa omalla seinälläkin jo kahdeksan vuotta. Tapetoisin koska vain sillä uudestaankin, on se vain niin huikea. Joku voisi sanoa että kiurut on jo niin moneen kertaan nähty, ettei enää säväytä. Mutta jännästi vaan säväyttää, joka kerta kun tuohon huoneeseen astun.

StyleRoomissa on nyt juttua tapeteista: Laura kirjoitti jutun kukka-aiheista ja minäkin tein mökin kaikista tapeteista albumin. Täällä meillä landella on kiurut mukaan lukien neljää erilaista tapettia, joista yksi alkuperäinen. Kolme taitaa olla kotimaisia ja yksi Ruotsin maalta. Sieltä albumista niitä voi nyt käydä katselemassa yhdellä silmäyksellä. Ja oman tapettialbumin tehtyäni jumitin katselemaan muiden StyleRoomilaisten tapettikuvia. Tyrkkäsin hakusanaksi "tapetti" ja sieltähän niitä löytyi iso liuta. Joukossa on mun silmääni osuvia mielettömän hienoja tapettivalintoja, on uskallettu irrotella värillä ja kuviolla - alkoi tehdä mieli taas hiukan paperoida. Ollapa lisää seiniä! 

8 kommenttia :

 1. Kiurujen yö on klassikko johon en kyllä minäkään kyllästy, meillä oli tätä edellisessä kodissamme ja ehkä on tulossa myös tänne uuteen kotiin jossain vaiheessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on kyllä sellainen joka kestää aikaa! Ihanaa jos tekee teille paluun :)

   Poista
 2. Kauniisti kehykset tuovat tapetin yksityiskohdat esille. Hyvä idea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enempi sattumankauppaa kuin idea :D Mutta kiitos Vilja!

   Poista
 3. Meillä on makuuhuoneessa Kiurujen yö tummansinisenä yhdellä seinällä. Itse en sille aluksi lämmennyt, mutta mies rakastui siihen päätä pahkaa ja siitä tuli hälle heti lempitapetti. Mä olen lämmennyt pikkuhiljaa ja nyt en kyllä vaihtaisi mihinkään.
  Tunnen kuitenkin, että se on todella hallitseva ja varsinkin, kun se on makuuhuoneessa, aluksi oli esim petauksia vaikea saada mieleisekseen. Lopulta päädyin maalaamaan valkoisen vaatekaapin tummansiniseksi, koska liika valkoisuus pienessä makuuhuoneessa toi liikaa sinivalkoisuutta, että muille sävyille tai väreille ei ollut tilaa. Nyt rakastan makuuhuonettamme, joka tuntuu levolliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tummansininen versio on kyllä i-ha-na. Tummansininen kaappi kuulostaa myös tosi hyvältä, alkoi heti kiinnostaa :) Sulla ei tainnut siitä olla blogissa kuvaa?

   Poista
  2. Meillä on koko makkari tummansinistä versiota ja tykkään kovasti. Siellä on huoneistamme vähiten tavaraa, joten tykkään että saakin hallita. Toisaalta luulen että se hallitsee tavallaan vähemmän kun ei ole tehosteseinänä. Minttu ja vaaleanpunainen on mm. Värejä, jotka käy sinisten kiurujen kanssa.

   Poista
  3. Meillä on koko makkari tummansinistä versiota ja tykkään kovasti. Siellä on huoneistamme vähiten tavaraa, joten tykkään että saakin hallita. Toisaalta luulen että se hallitsee tavallaan vähemmän kun ei ole tehosteseinänä. Minttu ja vaaleanpunainen on mm. Värejä, jotka käy sinisten kiurujen kanssa.

   Poista