18.6.2014

Julkisivuremontin vaiheitaAiemmin jo kirjoittelinkin julkisivuremontista joka talossa on meneillään.  Eteläpäädyssä hilseilevä maali ja repsottavat laudat olivat sinänsä rappioromanttisia, mutta korjaustoimiin oli ryhdyttävä sillä sadesäillä vesi juoksi hapsottavan laudoituksen läpi seinän sisään. Talon muissa seinissä lauta on vielä mainiossa kunnossa. Luotetut lupsakat kirvesmiehet palkattiin hommiin vaihtamaan talon päädyn alkuperäinen puutavara rakennusvuodelta 1948. Samalla päätettiin oikaista etunurkastaan painunutta kuistia ja uusia sen pari ikkunaa.

Tässä muutamia kuvia työvaiheista. Vanhat laudat poistettiin, vinolaudoituksen päällistä tervapaperiverhousta vahvistettiin, uudet laudat kiinnitettiin ja pohjamaalattiin. Alimmissa kuvissa kuistiakin on jo suoristettu - ihan supisuoraa sitä ei saanut koskapa etureunan betoniset tukipilarit ovat aika venkurat. Mutta selvästi ryhdikkäämpi siitä pienellä oikaisulla ehdottomasti tuli. Maaleissa luotetaan Uulaan. Ei ole halvin vaihtoehto, mutta satsaus tässä kohtaa kannattanee pitkässä juoksussa: maalipinnasta tulee hengittävä. Uudet lautapinnat maalattiin tosiaan ensin pohjamaalilla ja päälle sipaistaan petrooliöljymaali.  Maalin sävyksi valkkasin Uulan värikartasta Rypäleen, se on nykyistä vihreää hiukan puhtaampi ja kylmempi. Nurkkalaudat maalataan Oliivilla. Vihreä talo pysyy siis edelleen vihreänä.

Remontti on jo loppuruoralla: kuistinkin seinälaudat on uusittu ja ikkunat vaihdettu. Uusi maali on jo remontoiduissa seinissä ja sähköt on kytketty takaisin. Kohtapian päästään herkuttelemaan ennen-jälkeen -kuvilla. Se on kyllä remppahommissa melkein parasta, lopputuloksen pasteeraaminen ja ihailu.

Summer house renovation continues. Old wood has been replaced and the porch straightened a little bit. More photos of the progress coming up.

 
2 kommenttia :

  1. Ikkunat vaihdettu? Löytyikö jostain samanlaisia vanhoja? Kiva nähdä valmis väriyhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei löytynyt samanlaisia vanhoja, mutta löytyi maaseudulta ikkunamaakari joka teki kaksi pokaa vanhan mallin mukaan :)

      Poista